Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jjj Zobacz posta
    ...ale mając i jasne szkła i niskoszumiące czułości można jeszcze więcej
    a gdzie te jasne szkła w nikonie?

Coś już napisał
    Miasto
    Ziemia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Witaj Adamie Są 1.4... Fakt 1.2 to nie bardzo, ale czy to jest dla Ciebie taka znacząca różnica...? Zresztą mnie interesują tele, a tutaj jest podobnie...Pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

AF-D Nikkor 28/1.4, MF Nikkor 35/1.4, MF Nikkor 50/1.2, AF-D Nikkor 50/1.4, Noct-Nikkor 58/1.2, AF-D Nikkor 85/1.4, MF Nikkor 105/1.8, AF-D Nikkor 105/2DC, AF-D Nikkor135/2DC, MF Nikkor 135/2... Coś z tego chyba da się wybrać...8)

Pozdrawiam

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    AF-D Nikkor 28/1.4, MF Nikkor 35/1.4, MF Nikkor 50/1.2, AF-D Nikkor 50/1.4, Noct-Nikkor 58/1.2, AF-D Nikkor 85/1.4, MF Nikkor 105/1.8, AF-D Nikkor 105/2DC, AF-D Nikkor135/2DC, MF Nikkor 135/2... Coś z tego chyba da się wybrać...8)

Pozdrawiam
    MFami, drogi Vadimie, można robic zdjcia dzieciom. pod warunkiem, że śpią

28 to za szeroko na FF. potrzbuję 35. brak. 50/1.4 w porównaniu do 50 L wysiada, ale przyznaję, wobec braku alternatywy dałby rady. 85 podobnie.

niestety - w szerokościach slabizna

Coś już napisał

Domyślnie

MFami, drogi Vadimie, można robic zdjcia dzieciom. pod warunkiem, że śpią

28 to za szeroko na FF. potrzbuję 35. brak. 50/1.4 w porównaniu do 50 L wysiada, ale przyznaję, wobec braku alternatywy dałby rady. 85 podobnie.

niestety - w szerokościach slabizna
    To, że dla Ciebie 28/1.4 to za szeroko i dlatego słabizna w Nikonie mogę zrozumieć, bo to zasadniczo indywidualne podejście. O tyle nieuczciwe, że można podobnie napisać o Canonie - poniżej 35mm słabizna, nie ma nic jasnego i odpowiednio dobrego...
    Wypowiedź, że MF można dzieci fotografować i tylko śpiące, potraktuję ulgowo, bo to farmazon powielany przez tych co z MF sobie nie radzą. Wszystko zależy od umiejętności robiącego zdjęcia, a nie samego obiektywu...:grin:

Pozdrawiam

Miasto
    Kraków

Domyślnie

To, że dla Ciebie 28/1.4 to za szeroko i dlatego słabizna w Nikonie mogę zrozumieć, bo to zasadniczo indywidualne podejście. O tyle nieuczciwe, że można podobnie napisać o Canonie - poniżej 35mm słabizna, nie ma nic jasnego i odpowiednio dobrego...
    Wypowiedź, że MF można dzieci fotografować i tylko śpiące, potraktuję ulgowo, bo to farmazon powielany przez tych co z MF sobie nie radzą. Wszystko zależy od umiejętności robiącego zdjęcia, a nie samego obiektywu...:grin:

Pozdrawiam

głowę daję - musisz mieć coś świetnego do poakazania, co zrobiłes tymi MFami, skoro mi jedziesz po ambicji ;-)

w canonie poniżej 35 znajdziesz 24/1.4 L - przednie szkło

35 jest po prostu bardzo, bardzo wygodne jako standard, który ciągle wisi z jedną puszką. 28 nie zastapi mi 35, bo jako standard (slubny) najzwyczajniej jest za szerokie na FF. owszem - dla mnie. ale myślę, że nie jestem odosobniony w tych preferencjach

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

24/1.4 L - przednie szkło
    Adam, widziałeś takie krótkie porównanie 24L z 14-24N ?
    http://www.16-9.net/lens_tests/nikon...14_24mm_a.html

Wiem, Nikon nie ma f/1.4
    Wini

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Adam, widziałeś takie krótkie porównanie 24L z 14-24N ?
    http://www.16-9.net/lens_tests/nikon...14_24mm_a.html

Wiem, Nikon nie ma f/1.4
    nie ma wątpliwości, że 14-24/2,8 to znakomite szkło. Stałka Canona dostaje po dupie w rogach, ale:

- 2,8 a 1,4 to kupa światła co często oznacza, że 1,4 jeszcze można, a 2,8 już nie :-)

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Firma Nikon nie podziela twojego punktu widzenia. Ostatnio wypuściła dwa korpusy które mają aż 51 punktów AF...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta

Pozdrawiam
    Firma Nikon nie podziela twojego punktu widzenia. Ostatnio wypuściła dwa korpusy które mają aż 51 punktów AF...
    Przednie! :-D :-D :-D

Vadim - pewnie, że się da. Znam nawet żyjących świadków, którzy widzieli jak ludzie robią zdjęcia dzieciom Zenitem
    Jak widzę to tak - jeśli masz potworka typu 85L albo 200VR, gdzie przy otwartej przysłonie często nawet nie działa klasyczny trik: ustaw AF na punkt, zablokuj AF, przekadruj i zrób zdjęcie, to co dopiero "na pełnym manualu"?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 13-12-2007 o 14:50
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów