Strona 84 z 332 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    z tej specyfikacji wyczytałeś, że d300 ma użyteczne iso 6400?
    nie...z opini osób które miały ten aparat w reku i robiły nim zdjęcia podczas prezentacji
    Nie od teraz wiemy, że pojęcie "użyteczne ISO" to zupełnie co innego dla ludzi z forum N i C .
    Cytat Zamieszczone przez canik Zobacz posta
    I jeszcze jedno nikon nie dawałby funkcji która byłaby bezuzyteczna w d300
    I tak samo było w D200... też wszystkie funcje były użyteczne... przede wszystkim właśnie wysokie iso .
    system EOS

Uzależniony

Domyślnie

Dajcie spokój Panowie, przecież to normalne, że brandzlują się przed monitorem osoby, które nie tylko nie miały obiektu swoich fantazji nigdy w rękach, ale i przeważnie widziały go tylko i wyłącznie na ekranie. O używaniu nawet nie wspominam

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Nie od teraz wiemy, że pojęcie "użyteczne ISO" to zupełnie co innego dla ludzi z forum N i C .
    Za kogo ty się uważasz, że w ten sposób szufladkujesz ludzi???
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie sądzicie, że aparat powinien służyć do robienia zdjęć a nie do wywoływania wojen ?

Uzależniony

Domyślnie

Odnosnie iso to jest tak pewnie dlatego, ze Zolci robia zdjecia a nie cropy 100%. A zdjecia, jak nietrudno sie domyslic, sa od cropow bardziej uzyteczne.
    Prawda? No jak nieprawda, jak prawda!

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Oficjalne zdjęcia z D3 i D300.

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6394
    te sample to nic nowego; d300 iso200

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eko-mar Zobacz posta
    [Za kogo ty się uważasz, że w ten sposób szufladkujesz ludzi???
    Chyba przereagowałeś . Po pierwsze ja tam widzę oczko, a po drugie, to jak sobie przypominam dziesiątki stron na forum Nikona tak sprzed jeszcze nawet roku, to 90% postujących stanowczo stwierdzało, że powyżej iso 400 to tylko waraici robią, a tak z połowa waszego forum "ponad 200 z reguły nie wychodzi".

Cóż, podobnie było z X-sync 1/500, która była musem nieposiadanym przez Canona, podobnie ze spotem itd. Całe szczęście świat się zmienia, sprzęt staje się sprzętem dla ludzi a my możemy się po prostu śmiać z dawnych batalii na śmierć i życie o złote gacie, spota czy sensowny zakres ISO. Wszak tylko krowa zdania nie zmienia
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ...to jak sobie przypominam dziesiątki stron na forum Nikona tak sprzed jeszcze nawet roku, to 90% postujących stanowczo stwierdzało, że powyżej iso 400 to tylko waraici robią, a tak z połowa waszego forum "ponad 200 z reguły nie wychodzi".
    to o mnie chyba :smile: , ja naprawdę nie robię na ISO wyższym niż 200, 400 to ostateczność. Ale byłem w zdecydowanej mniejszości, żadne tam 90%. Wszyscy byli podłamani cropami porównywując je do CMOSów canona jakby cała fotografia zaczynała sie od ISO 800 w górę. A tak chyba nie jest. I zdania teraz nie zmienię, nawet jakby w D3 ISO 3200 było gładziutkie - bo to nie o szumy chodzi, a o światło. Nie chodzi o to by móc zrobić zdjęcie w każdych warunkach (no, chyba , że się jest fotoreporterem, ci sa usprawiedliwieni :smile: ), ale by powstało dobre zdjęcie. To dla mnie istota fotografii. Jest baaaardzo, bardzo mało dobrych fotografii, które powstały przy praktycznie braku światła. Z kilku powodów - ale to zupełnie inne rozważania i nie chcę tu wchodzić w filozoficzny OT.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-09-2007 o 23:53
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
    bo to nie o szumy chodzi, a o światło. Nie chodzi o to by móc zrobić zdjęcie w każdych warunkach [...] ale by powstało dobre zdjęcie. To dla mnie istota fotografii. Jest baaaardzo, bardzo mało dobrych fotografii, które powstały przy praktycznie braku światła. Z kilku powodów - ale to zupełnie inne rozważania i nie chcę tu wchodzić w filozoficzny OT.
    A szkoda... bo miło byłoby poczytać coś filozoficznego/niebanalnego...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 84 z 332 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów