Strona 87 z 332 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    [...]
    I jeśli ten aparat tak się będzie zachowywał w cieniach przy ISO 400, to nie będzie żadnego rozwoju, a 5D Mk2 będzie miał jedynie 3 calowy monitor 1200x800 RGB.
    Apeluję o nie uznawanie podlinkowanych zdjęć za wyrocznię i nie formułowanie końcowego werdyktu . Jako ukończoną puszkę można uznać D3, D300 jest jeszcze w fazie 'strugania' softu. Do wszelakich sampli z D300 trza podchodzić raczej jeszcze jako ciekawostka. Różne osoby mają różne sposoby na przekazanie tego co chcą przekazać. Wiadomo, że Kubaman wolałby do oceny sampla typu jakaś ptica brodząca w bagnie o porannej mgle . Niestety póki sami nie przetestujemy, nie będzie wiadomo o co tak naprawdę chodziło osobom publikującym swoje strzały w sieci.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

roofman, staram się zachować tak jak piszesz. Ale człek ciekawy jest i próbuje wyciągać wnioski. Zwłaszcza, że przecież wielu wnioski już wyciągnęło, w druga co prawda stronę
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar eko-mar

Domyślnie

zaraz zaraz.. czy ty aby przypadkiem nie prowadzisz jakiejś agitacji?
    Ja nie twierdzę, że 1DMk3 jest lepszy od D3. Nawet nie twierdzę, że jest lepszy od D300. To ty twierdzisz zdaje się na odwrót.

Kurcze, porównanie puszki APS-H z pełną klatką pokazuje że pełna klatka ma nieco mniej szumów i lepszą plastykę. I co? Chyba tak powinno być, czy nie?
    Dlaczego wy wszyscy nie potraficie powiedzieć, czy coś jest dobre czy nie, tylko się cieszycie jak dzieci, że "oni mają gorzej". .
    Mylisz się, właśnie cieszę się dlatego, że jest lepiej a jak obie firmy będą sie ścigać to tym lepiej....i jakościowo i cenowo.

Pomijając D3, powrócę tematycznie do mojej wypowiedzi któą skrytykowałeś. Tak jak pisałem oceniałem sample z D300 podlinkowane przez roofmana, mogę to powtórzyć trzeci raz jeśli nie dociera. I jeśli ten aparat tak się będzie zachowywał w cieniach przy ISO 400, to nie będzie żadnego rozwoju, a 5D Mk2 będzie miał jedynie 3 calowy monitor 1200x800 RGB.
    Przyznaję, że pogubiłem się do czego się odniosłeś ale dziwię się tylko, że z powagą podszedłeś do tych badziewiarskich fotek od roofmana....podobnego szajsu jest pełno, poprzyklejanego do różnych, nawet niezłych puszek. Przecież wiesz, że jak jest bardzo duża rozpiętość EV scenerii to musi wyjść bryndza. Jak dasz na matrycowy to będziesz miał w tym "bunkrze" ciemno jak w d....pie, a jak dasz na centralny lub punktowy to na zewnątrz będą przepały. Jak byś się nie obrócił...to **** z tyłu. W takich sytuacjach to szkoda czasu. Są oczywiście sposoby ale to trzeba nad tym popracować.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez eko-mar ; 30-09-2007 o 23:05
    Canon+Nikon+Manfrotto+Hama+Lowepro:smile: =15kg:sad:

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

tak z innej beczki, to jak ktos nie widzial, to pojawily sie sample z D3 zrobione przez dobrych fotografow i rozsadnie, bez proby udowodnienia, ze ISO 6400 jest bog wie jak cudowne:

http://press.nikonusa.com/2007/09/ni...ple_images.php

i mowiac szczerze, ten strazak wyglada absolutnie zajeb... nie mam porownania do 5D, ale przy tej jakosci i tak wypasionym korpusie D3 jest hiper.
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

pierwsze ceny na D300..
    http://www.bazarcen.pl/product_570132.html
    myśle że jest rozsądna?
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak z innej beczki
    no przecie o tych koszykarzach pisałem kilka postów powyżej

rano czytałem opinię gościa ze stajni Nikona, który robił kilka godzin zdjęcia D300. Opinia bardzo dobra, zwłaszcza na temat AFa, LCD i balansu bieli. Potwierdził, że przy 14 bitach szybkostrzelność spada do 2,5 klatki na sek. Jedynym "rozczarowaniem" były szumy, które według niego na szybko zostały ocenione na lepsze od D200 o 1 stopień. Czyli porównywalnie z 20D, może nieco bliżej 1DMk3. Pożyjemy zobaczymy. Zapowiada się solidny aparat.

Acha, przeczytałem również na dpreview.com, że ponoć AF nie jest dokładnie ten sam co w D3. Układy AF w 3D i D300 posiadają różne oznaczenia kodowe.

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    pierwsze ceny na D300..
    http://www.bazarcen.pl/product_570132.html
    myśle że jest rozsądna?
    hmm, jak ten aparat będzie kosztował 7 - 7,5 patyka, przy informacjach, że zapotrzebowanie jest takie iż na bank go w tym roku nie dadzą do sklepów (za dpreview.com), i przy cenie D200 4000PLN to jest to IMHO cena okrutna.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 06-10-2007 o 20:07 Powód: Automerged Doublepost
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Te fotki slubne z D3 - ladnie sie prezentuja http://cliffmautner.typepad.com/my_w...-after-1a.html

Autor pisze ze .jpg bez zadnej obrobki.

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

WOW! Jaka jakosc przy wysokich ISO!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A tutaj piszą, że nowe Nikony oficjalnie pojawią się 23.11 (D300) i 30.11 (D3). Cytuję
    発売予定日 2007年11月23日
    発売予定日 2007年11月30日

Wszystkiego najlepszego!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 87 z 332 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów