Tu masz fotki z D300. Aż zanadto cieni, główny motyw cropów to smutny pan w tle stojący w budce z gazetami![]()
http://www.520dc.com/read.php?tid=13910
Tu masz fotki z D300. Aż zanadto cieni, główny motyw cropów to smutny pan w tle stojący w budce z gazetami![]()
http://www.520dc.com/read.php?tid=13910
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
![]()
o boże nie!
jak to ma być prawda, to wolę nie patrzeć. ISO 400 jest dla mnie słabe, żeby nie powiedzieć tragiczne. Wyżej tylko papka, przemielona softem, dramat. Nigdy bym tego nie zamienił z 20D, za żadne skarby. Wiadomo - niczego nie będę pewny do momentu pojawienia się w sklepach, ale chyba nie dawali tej puszki pierwszemu lepszemu riksiarzowi do próbowania? Po szybkostrzelności w RAW to drugi niepokojący sygnał. Oby fałszywy.
Weźmy jeszcze pod uwagę to, że wszystko cykane jest w jpg-ach. Powiem, że sam dość długo waliłem wszystko w jpg-ach ale dopiero seria RAW dała mi naoczne różnice jak soft aparatu potrafi spitolić kadr cyknięty w jpg. Soft w puszce finalny nie jest, miejmy nadzieję że algorytm zapisu do jpg trochę jeszcze podszlifują. RAWa z tej puszki jeszcze nie widziałem, Nikon Capture NX do wołania RAW pewnie też jeszcze nie do końca gotowy...
miałem w rękach D300 i D3. Zrobiłem nimi zdjęcia. D3 naprawdę jest niesamowity. Przejścia tonalne rewelka, a szumy bardzo niskie. Robiłem zdjęcia z 200mm f/2. ale krótko.
Natomiast D300 porobiłem zdjęcia w nocy, w świetle średnim. Potem obejrzałem sobie na laptopie. Szumy miał na poziomie Canona 20D, którego znam, bo używam.
Ale trzeba podkreślić, że D3 w sumie już skończony, a D300 wciąż ma zmieniany software.
nie mam zdjęć, bo nie robiłem na swojej karcie.
Poczekajmy na egzemplarze w sprzedaży. Porównamy i zobaczymy. Ale puszka D300 bardzo fajna, szkoda tylko, że ISO zmienia się po lewej u góry. W Canonie właśnie to mi się podoba, że ISO jest pod palcem prawej ręki
Dla mnie Nikon i Canon są już na bardzo wysokim poziomie.
Dla mnie liczy się teraz nie jakość zdjęć, która jest u obu super. Teraz przyglądam się raczej drobiazgom, ergonomii oraz obiektywom.
Mam Canona i jest super. Ale Nikon też nie gorszy. Kwestia potrzeb.
Ostatnio edytowane przez Kenso ; 29-09-2007 o 18:33