Jacku wszystko to co piszesz to święta prawda i chyba nikt zdroworozsądkowo podchodzący do sprawy nie będzie tego kwestionował. Tyle że z takim apelem powinieneś raczej zwrócić sie do kolegów z żółto-czarnego forum, a nie tutaj. To raczej tam powstają wątki o tym jakie to straszne wady mają nowe puszki Canona to tam pieje się, że Nikon zniszczył konkurencję.
tzn moglbys mi pokazac te watki o wadach nowych puszek canona? kurde - siedzi czlowiek po pare godzin dziennie na forum i takie atrakcje go omijaja.
co do drugiej czesci wypowiedzi: przejrzyj posty w tym watku napisane tuz po premierach - dziwnie duzo canonierow zwatpilo w sile "swojej" firmy...
Nie chce mi się szukać ale dużo postów operuje wręcz wojenną retoryką.
ale robienie z paru ludzi, ktorzy na pokazie widzieli to co widzieli idiotow , wmawianie im, ze nikon nie mial prawa dogonic canona, ciagle wypominanie roznych smiesznych (ponoc powszechnych) w zoltym obozie opinii (jakoby nikt nie potrzebowal wysokiego iso i dx jest najlepszy (doslownie przed chwila akustyk to znowu zrobil) - nie ma to jak glosy paru radykalow uznac za reprezentatywne dla calego srodowiska (to co - mam rozumiec, ze tutaj wszyscy reprezentują poglady kolegi "eosa" czy jak mu tam bylo?)
nie mam pojecia tez skad to ironiczne traktowanie "klatki pelnej pikseli" - mowiac szczerze bylem przekonany dotychczas, ze tak mowia o niej pieszczotliwe posiadacze 5d i in, a tu sie okazuje, ze to takie wrzuty nikoniarzy byly...

Wątki o nowościach Canona zostały niemal natychmiast pozamykane.
ale to, ze glownie za sprawą harcowników z CB, ktorych dzialalnosc mozna bylo nazwac co najmniej wredną prowokacją to juz przemilczymy?

Na prawdę spróbuj spojrzeć na to obiektywnie.
polecam zrobic to samo
Bo mam wrażenie, że poziom onanizmu na obu forach ostatnio jakby nie jest równy.
alez oczywiscie, ze nie jest - na czarnym forum wielu ludzi czekalo takiego przelomu jak zbawienia - trudno sie dziwic, ze wszyscy są (jestesmy) podjarani rewolucją. U canona nastapila ewolucja, wiec poziom onanizmu ponad norme nie wyskoczyl. dla wiekszosci teksty o jakims sadzeniu kwiatkow na grobie dowolnej firmy powinny byc oczywistym zartem (inna sprawa, ze takich sobie jakos nie przypominam). kurde - ludzie sie ciesza jak dzieci, bo w koncu nikon kopnam canona w dupe, co wszystkim wyjdzie na zdrowie i czasem cos przy okazji palną. nie jest to jednak tak jak mozna z Twojego postu wyczytac, ze tam nic sie nie dzieje, tylko forumowicze tancza sobie na swiezo wykopanym grobie canona...co nb. w druga strone mialo miejsce na CB w sposob ciagly i przez dlugi czas - czasem az szlag mnie trafial jak zaczalem przegladac CB, bo na kasliwe uwagi pod adresem nikona/nikoniarzy mozna sie bylo tu natknac nawet w najbardziej niewinnym z pozoru watku. teraz juz mam do tego i dystans wiekszy i jest to jakby mniej zauwazalne, ale czasem z niektorych wypelza...
Mam wrażenie że to raczej tu w tym wątku jest chyba najbardziej obiektywna dyskusja o nowościach Nikona. Bez zachwytów ale z szacunkiem. Z lekkim podkreśleniem, że póki co Canon ma się dobrze i jeszcze żyje . Chyba nie ma w tym nic złego?
z tym wlasciwie mozna sie zgodzic, chociaz pare glosow w tej swojej obiektywnosci dziwnie traktuje pozytywy (w stylu "po co komu krop dx jak ma tylko 5mpix - nie dostrzegajac samej istoty, ze w ogole jest taka mozliwosc dla wielu bardzo przydatna).

kurde - chyba moja nadzieja na to, ze po wyrownaniu sie poziomu w obu systemach te bezsensowne spory ucichna byla plonna - po prostu zaczna byc jeszcze bardziej irracjonalne.