Strona 66 z 332 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to akurat wiem. ale to nadal dla mnie nie tlumaczy drastycznej roznicy miedzy tonem recenzji sprzetu Nikona a Canona
    Nie znam sie na tonach tak jak Ty , ale wydaje mi sie ze Nikon odwalil kawal dobrej roboty (chcialoby sie rzec jak zwykle) projektujac nowa puszke. Dlatego tez Askey sie tak podniecil, bo szczerze mowiac jest czym (40D niestety nie dostarcza az takiej rozrywki). Pamietajmy jednak, ze Nikon wypasl ta puszke ze wzgledu na to, ze swoje puchy w tym segmencie wypuszcza troche rzadziej niz Canon (Nikon D100-D200-D300, Canon D60-10D-20D-30D-40D), wiec jest zmuszony dac wszystko co ma w tej chwili najlepsze. Oczywiscie sukces D3 i D300 moze jeszcze bardziej zwiekszyc dystans pomiedzy Nikonem a Canonem jaki sie w tej chwili tworzy (na papierze). To co Canona moze uratowac, to tani i dobry FF i tego wszystkim i sobie zycze

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Tu:
    http://forums.dpreview.com 1, http://forums.dpreview.com 2
    pierwsze wrażenia z macania D3 Eda Betza. Ciekawie napisał...

Coś już napisał
    Miasto
    wroclaw

Domyślnie

sory,ale ja nie znam tak dobrze angielskiego.prosze was pamietajcie o takich jak ja

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aps1 Zobacz posta
    sory,ale ja nie znam tak dobrze angielskiego.prosze was pamietajcie o takich jak ja
    Facet mocno sie podnieca. Aparat mial ustawiony na ISO 2000 i byl bardzo szczesliwy bo obraz wygladal lepiej niz na ISo 800 w Canonie 1DII ktorym rowniez focil. KOlory byly czyste i bogate.

Z ciekawosci przerzucil ISO na 3200 i wciaz obraz byl lepszy niz ISO 800 w jego markII. Kolor i szum mial na mysli.
    Mowi, ze szum jest nie tylko bardzo niski ale i przyjemny w odbiorze, nie to co w D2H. Bo jego problemem w D2H nie byla ilosc szumu a jego jakosc.
    Jak otworzyl fotki w PS to nigdy by nie uwierzyl ze byly robione na ISO 2000 i 3200. Wygladaly jak fotki z ISO 400-640 w jego MArkuII.
    Podsumowujac pisze ze poziom szczegolow jaki dostarcza ten aparat wychodzi duzo dalej niz co do tej pory doswiadczyl w cyfrowych aparatach.

Mniej wiecej tyle z tego pierwszego.
    Facet nadaje sie do jakiejs reklamowki radiowej dla nikona :-)

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

A ja tak z ciekawości przepuściłem ten tekst przez automat coby zobaczyć czego może się dowiedzieć osoba nie znająca angielskiego

Uwaga !!! w czasie czytania nie pić w tym czasie kawy/herbaty/piwa/wódki !!!
    Grozi zachłyśnięciem i przedwczesnym zejściem z tego świata...

Pokrywałem grę Mets dzisiaj wieczorem i tam byli 2 D3 tam.

Miałem pozwolenie by popędzić {strzelić} z jednym dla trochę i mam kilka komentarzy.

Pierwszy, niech mówię, że kilka lat temu, jestem rewolwerem Nikon , i kiedy D2H wyszedł, byłem BARDZO wokalny {głośny} o tym jest problemami.

Zrobiłem szczegółowy testowanie (jeżeli przeszukujesz wiadomości znajdziesz kilka z rzeczy) i wyniki nie były dobra wiadomość dla Nikon. Jak wynik tamtego, stałem się rewolwerem Kanonu , i jeszcze jestem.
    Dzisiejszych wieczorów doświadczenie z D3 naprawdę zmieniło zdanie o Nikon.

Aparat fotograficzny "CZUJE SIĘ" wielki w twojej ręce. Kontrole są naprawdę dobrze umieszczone (jak oni byli w większości Nikon Aparatów fotograficznych). Automatyczna regulacja ostrości była MIEJSCE dalej i BARDZO BARDZO szybka (nawet pod nocnym baseballem czasu zapalającym się)

Podczas gdy wszystko z tamtego mnie oczekiwał od aparatu fotograficznego, tam było coś nigdy nie oczekiwałem. Jakość obrazu była O WIELE NAJLEPSZE KIEDYKOLWIEK ZOBACZYŁEM w cyfrowym aparacie fotograficznym. Szczegół w obrazach OGŁUSZAŁ.

Aparat fotograficzny był umieszczony dla iso 2000 kiedy to było wręczone mi, i muszę być uczciwy i powiedzieć, że oni wyglądają LEPIEJ wtedy iso 800 pędziłem {strzelałem} z moim Kanonu Markiem {znakiem, zaznaczem} II. Kolor był czysty i bogaty.

Właśnie dla zabawy, odwróciłem iso do 3200 i do mojego zdziwienia, to jeszcze wyglądało LEPIEJ wtedy mój 800 iso na moim Marku {znaku, zaznaczie} II. Zarówno w kolorze jak i w hałasie.

Hałas jest NIE TYLKO bardzo niski, ALE, jakość jakiego hałasu tam jest (w przeciwieństwie do D2H) podobał się. Jeden z problemów, które miałem z D2H był nie tylko ilość hałasu, ale JAKOŚĆ tego. D3 zmienia wszystko z tamtego.

Końcowy test przyszedł kiedy otworzyłem obrazy w Photoshop. Muszę powiedzieć, jeżeli nie strzeliłem ich sam, ja nigdy w życiu uwierzyłbym, że oni byli iso 2000 i 3200. Oni wyglądają jak 400 i 640 (tylko lepiej) wtedy mój Mark {znak, zaznacz} II.

W końcu, poziom szczegółu, że zdobycia aparatu fotograficznego pójdą {znajdą się} DALEKO POZA czymś, czego kiedykolwiek doświadczyłem w JAKIMKOLWIEK cyfrowym aparacie fotograficznym .

Więc, moje kapelusze precz do ciebie NIKON.... Tylko pragnę, żebyś zrobiłbyś to wcześniej, zanim spędziłem {wydałem} dziesiątki tysiące przełączających do Kanonu.......
    Być może jest przełącznik Nikon w mojej przyszłości.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie znam sie na tonach tak jak Ty , ale wydaje mi sie ze Nikon odwalil kawal dobrej roboty (chcialoby sie rzec jak zwykle) projektujac nowa puszke. Dlatego tez Askey sie tak podniecil, bo szczerze mowiac jest czym (40D niestety nie dostarcza az takiej rozrywki). Pamietajmy jednak, ze Nikon wypasl ta puszke ze wzgledu na to, ze swoje puchy w tym segmencie wypuszcza troche rzadziej niz Canon (Nikon D100-D200-D300, Canon D60-10D-20D-30D-40D), wiec jest zmuszony dac wszystko co ma w tej chwili najlepsze. (....)
    Ale tu nie o to chodzi co tak na prawdę jest lepsze dla onanistów sprzętowych poszukujących najdrobniejszych nawet wad sprzętu. Tylko o recenzję sprzętu na opiniotwórczym portalu. Te zachwyty i peany śmierdzą brakiem obiektywizmu na kilometr. Szczególnie dotyczące ergonomii i gałkologi - bo ta jest rzeczą zupełnie indywidualną. I o tym piszemy. Dla mnie np. dla którego gałkologia Nikona jest po prostu patorężna jak czytam takie coś to zapala mi się czerwone światełko.

Do tego dochodzi jeszcze zwykłe życiowe doświadczenie, które mówi że nie ma produktów idealnych, a jak ktoś próbuje wcisnąć informację, że jakiś przdemiot posiada takie przymioty to to mocno kłóci się z tym doświadczeniem. I siłą rzeczy nasuwają sie wątpliwości co do rzetelności takiego opisu.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-09-2007 o 15:30
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli ten test jest wiarygodny - to canon ma pewien kłopot )
    ale chyba trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać na sensowne testy - np. na dpreview, by wyrobić sobie zdanie na temat nowej puszki nikona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    No ciężko się chłop?? męczy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

pomijajac tylko taki drobny fakt, ze ekspozycja jest o moze 2/3 dzialki rozna, to porownanie jest oczywiscie zajeb...
    www albo tez flickr

Strona 66 z 332 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów