Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Ta... a w exifie jak byk stoi wszystkomający "ACD System Digital Imaging"
    Równie dobrze komuś się mogło autogain wcisnąć w tym programie, widziałem już sztuczki jakie ten soft potrafi zrobić ze zdjęciem...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Równie dobrze komuś się mogło autogain wcisnąć w tym programie, widziałem już sztuczki jakie ten soft potrafi zrobić ze zdjęciem...
    czyli co, mówisz że to jednak rozwiązania softowe? Jeśli tak, to zostaną zlinczowani. Oby nie.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    czyli co, mówisz że to jednak rozwiązania softowe? Jeśli tak, to zostaną zlinczowani. Oby nie.
    nie no. chodzilo zdaje sie o to, ze EXIF a faktyczny sprzet/parametry wykonanego zdjecia to pojecia dosc luzno zwiazane.

EXIF mozna bardzo lekko podrobic i wrzucic co sie podoba. jak mnie zmusisz, to Ci pokaze klatki z preprodukcyjnego 7D. albo 3D, albo 5D mkIII - wybierz sobie
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

To znaczy chyba, że zdjęcie przeszło przez ACDsee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Przecież widać, że to zdjęcie jest poprzeciągane przez soft, przynajmniej jakiś autolevels jest zrobiony. Sam chyba, wiesz że autolevels czasami daje dość zaskakujące rezultaty. Zresztą zaczytaj je do PS i zrób autolevels dla próby - zobacz czy to zdjęcie się zmienia? Zrobił ktoś kiedyś tak doskonale naświetlone zdjęcie żeby autolevels nic kompletnie nie ruszało poziomów?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Zrobił ktoś kiedyś tak doskonale naświetlone zdjęcie żeby autolevels nic kompletnie nie ruszało poziomów?
    nigdy by mi nie przyszlo do glowy uzywac autolevels do moich zdjec. albo sadzic, ze autolevels stanowi jakas ocene prawidlowosci naswietlenia zdjecia.

uwaga oczywiscie zupelnie poza tematem faktycznej jakosci i autentycznosci cytowanego zdjecia.
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nigdy by mi nie przyszlo do glowy uzywac autolevels do moich zdjec. albo sadzic, ze autolevels stanowi jakas ocene prawidlowosci naswietlenia zdjecia.

uwaga oczywiscie zupelnie poza tematem faktycznej jakosci i autentycznosci cytowanego zdjecia.
    Uwaga o autolevels tyczy właśnie tego zdjęcia. Brak jakichkolwiek zmian po zastosowaniu tego 'fjuczera' w PS wydaje się przekonywać, że zdjęcie przeszło przez jakiś 'automat' - w tym przypadku chyba przez jakieś auto w ACD i dlatego nie warto się nad nim rozwodzić.
    Ja sam też tego nie stosuję, czasami jak niemogę osiągnąć jakiegoś rezultatu, z ciekawości odpalam autocośtam i ze zdziwieniem patrzę na wyniki

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Tzn. co? dzieciak tego co to focił mu ściągnął fotki do kompa? Bo jeśli ktos dostał tę puchę do testów to podejżewam, że wiedział jak używa się oprogramowania ... to gdybanie wiem. A do Kubamana ... nie chodzi znowu o jakąś wojnę systemową, przynajmniej z mojej strony, nawet powiem, że trochę mnie to przeraziło bo jak tak faktycznie będzie (z tymi fotkami) to Cwanon za chińskiego boga z ceny sprzętu nie zejdzie ... ehhh.

pzdr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów