Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Domyślnie

mam nadzieję, że canon nie pójdzie w te sama stronę co nikon i nie będzie obcinał niskich czułości wrzucając extremalnie wysokie
    mi juz teraz brakuje czegoś poniżej ISO 50 i wolalbym miec ISO 25 niż 6400

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    mam nadzieję, że canon nie pójdzie w te sama stronę co nikon i nie będzie obcinał niskich czułości wrzucając extremalnie wysokie
    mi juz teraz brakuje czegoś poniżej ISO 50 i wolalbym miec ISO 25 niż 6400
    No wlasnie mialoby sie szary filtr wbudowany w aparat dzieki niskiemu ISO ( np. 25).Daloby to mozliwosc focenia w jasny dzien,roznych ciekawych motywow na dluzszych czasach, przy niezbyt malutkiej dziurze.
    czesc.Ch.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    snowboarder - sorry - przesadzilem :]
    Ale nie za baaardzo!
    czesc.Ch.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 24-08-2007 o 10:42 Powód: Automerged Doublepost
    Analog ma "dusze".

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    No wlasnie mialoby sie szary filtr wbudowany w aparat dzieki niskiemu ISO ( np. 25).Daloby to mozliwosc focenia w jasny dzien,roznych ciekawych motywow na dluzszych czasach, przy niezbyt malutkiej dziurze.
    czesc.Ch.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Ale nie za baaardzo!
    czesc.Ch.
    Wszystkie te niskie ISO W cyfrówkach to pic na wodę, fotomontaż. Jeśli matryca natywnie ma czułość 100-200ISO, to niższe wartości (50, 25) uzyskiwane są drogą programową, przez co zmniejsza się rozpiętość tonalna. Równie dobrze można to zrobić wprowadzając korektę i odpowiednio wywołując RAW-a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wszystkie te niskie ISO W cyfrówkach to pic na wodę, fotomontaż. Jeśli matryca natywnie ma czułość 100-200ISO, to niższe wartości (50, 25) uzyskiwane są drogą programową, przez co zmniejsza się rozpiętość tonalna. Równie dobrze można to zrobić wprowadzając korektę i odpowiednio wywołując RAW-a.
    No tak, ale jak ktoś robi chałturę, to ISO 50 się przydaje bez dodatkowego babrania się. Poza tym brzydko na LCD wygląda prześwietlony RAW
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No tak, ale jak ktoś robi chałturę, to ISO 50 się przydaje bez dodatkowego babrania się. Poza tym brzydko na LCD wygląda prześwietlony RAW
    Oczywiście, że jest to użyteczne - ale "filtr szary wbudowany w apart" (jak chomsky był łaskaw to określić) to to bynajmniej nie jest i warto zdawać sobie z tego sprawę.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    ja przyznam szczerze nie znam techniki wywolywania pozwalajacej totalnie przepalona fotke doprowadzic do stanu uzywalnosci
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    ja przyznam szczerze nie znam techniki wywolywania pozwalajacej totalnie przepalona fotke doprowadzic do stanu uzywalnosci
    Bo Ty sie w ogole nie znasz na robieniu zdjec a poza tym myslisz o Nikonie co Cie w ogole dyskredytuje w naszych oczach

A tak serio to troche zawsze mozna przeswietlic albo sprowadzic na maxa do prawiej strony co daje wlasciwie ten 1EV. Poza tym sa jeszcze szare filtry no i modne dzisiaj HDRy
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Zdziwilbys sie, mnie sie kiedys to udalo (tyle ze nie wszystkie kolory z RAWa dalo sie odczytac, wiec zdjecie skonczylo jako B&W)
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Zdziwilbys sie, mnie sie kiedys to udalo (tyle ze nie wszystkie kolory z RAWa dalo sie odczytac, wiec zdjecie skonczylo jako B&W)
    Chyba mniej B, a bardziej W

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów