Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja miałem kiedyś pomysł na 5DM2 ale wziąłem od kogoś na warsztatach i nie ustawił ostrości w studio i mi przeszło. Nikon z kolei i to dzisiaj zabytek D100 nigdy mnie nie zawiódł z ostrością ale ( wiem, że to brzmi głupio ale jednak) od czasu do czasu robił nieostre zdjęcia. Trzeba było zmienić rozdzielczość i wracało do normy. Olympus E3 jest teraz wystarczający ale od czasu do czasu robi dwa zdjęcia naraz co doprowadza mnie do pasji. Wydaje mi się, że w każdym systemie coś jest w poprzek i działa do bani albo czegoś brakuje. Niestety dochodzimy do tego po zmianie systemu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja miałem kiedyś pomysł na 5DM2 ale wziąłem od kogoś na warsztatach i nie ustawił ostrości w studio i mi przeszło.
    Później jakoś brałeś mój 5II w tym samym studio, ustawiał 100x100, ale o tym już zapomniałeś. Wybiórcza pamięć może prowadzić do posądzania o stronniczość..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Później jakoś brałeś mój 5II w tym samym studio, ustawiał 100x100, ale o tym już zapomniałeś. Wybiórcza pamięć może prowadzić do posądzania o stronniczość..
    - Jakoś nam sie kontakt nagle urawał...
    - Po ostatniej waszej wizycie zgineły nam pieniądze...
    - Jak to!? Chyba nie myślicie, że to my je wam ukradliśmy!?
    - Nie, nie! Niedługo potem sie znalazły. Ale wiesz, niesmak pozostał...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    - Jakoś nam sie kontakt nagle urawał...
    - Po ostatniej waszej wizycie zgineły nam pieniądze...
    - Jak to!? Chyba nie myślicie, że to my je wam ukradliśmy!?
    - Nie, nie! Niedługo potem sie znalazły. Ale wiesz, niesmak pozostał...
    Słuchaj, ja rozmawiałem o tym przypadku z Sergiuszem jakiś miesiąc temu. Mówił mi, dokładnie to, co napisał wyżej. Sęk w tym, że chwilę później udowodniłem mu, że aparat działa bezbłędnie. Mało tego, od dwóch lat sesje w sergiuszowym studio robię tym aparatem i jakoś na billboardach czy plakatach zdjęcia są ostre. A on dalej pisze swoje.
    Ja nie wnikam, czy ktoś miał brudny czujnik AF, czy ff/bf czy może nikoniarz Sergiusz nie wiedział gdzie w Canonie spust migawki i dlatego nie ustawiało. Chodzi o to, że powielanie takich głupot mija się z celem. A ludziska później kierując się takimi "autorytetami" z netu dokonują nie zawsze trafnych wyborów.
    Jarek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów