Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
Ale przyznasz, że decyzja o usuwaniu recenzji sprzętu Canona wydaje się dziwna?
Skoro były obiektywne, to dlaczego miałyby zniknąć?
Odpisał w komentarzach: ignorancja Canona czytaj: nikt z Canona nie dal mu złamanego grosza za lepszą robotę niż stoiska na Photokinie!
Kiego *** ma reklamować Canona? Za damski ***?
Też kiedyś nie rozumiałem Janka dlaczego prysnął Silver Spura black magic pearl matt edyszyn.
Co my dostali za tonę porad (jak używać flesza w Canonie np.; Kuchatek, JanuszBody, itd.), tu na forum. Nawet **** za forum Hazanowi nie płacą, o normalnym (czytaj NewJersey) serwisie nie wspomnę. Albo wspomnę, w Wawie musiałem bulić za parking, w CSI trzy krzesełka, ludzie stali na schodach, brak toalet a w Jamesburgu jest parking na oko napiszę na 1500 samochodów!, jest soda, jest klima, są fotele....

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
Skoro były elementem marketingu, to co sądzić o przyszłych recenzjach?
Stawia sprawę jasno: jest Ambasadorem Nikona.
Poza tym zdjęcia same się obronią lub nie. Te wystawione teraz imho się nie bronią, przez błędny PP: imho rozpoznawalne na pierwszy rzut oka "podostrzanie". Taka mieszanka lokalnego kontrastu ze zbyt dużym promieniem ostrzenia. Nie podoba mi się też color bleeding.

Ale ja był mu dał:
1. czas
2. szansę (by sprawdzić obiektywność)

Dlaczego mamy wiązać się z Canonem jak słucha Rojtersa? Ja zawsze ceniłem i 200/1.8 i 200/2VR. Dwójka Canona imho ma zwalony bokeh i już. Nie ma tego "wow factor".
Czekam teraz by sprawdzić co Kolekcjoner miał na myśli pisząc o nowym FF Nikona.