Strona 299 z 332 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 981 do 2 990 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktosiu Zobacz posta
    Onanizm sprzętowy zawsze w modzie.
    No akurat ten tekst to jednak zupełnie nie do mnie. Jeśli w miarę odpowiedzialnie zestawiasz te szkła, to któregoś z nich nie znasz.

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    A czym one sie tak strasznie roznia?
    Porównałem 16-35L do tego 14-24. 2mm to wbrew pozorom sporo, żółty jest bardziej ostry na rogach i to co najważniejsze: jest zdecydowanie lepiej skorygowany. Rozciąganie na boki to najsłabsza strona eLki w tym porównaniu. I nie zyskuje wcale tym, że ma dłuższy koniec, bo chyba lepiej, żeby go wcale nie było.
    Jarek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A czym one sie tak strasznie roznia?
    Mnie ten 16-35 zasmucil, myslalem ze wyjdzie 17-40II, jak widac nie musi.
    W tej cenie i gabarytach to 17-40 jest lepszym wyborem.
    16-40 byłby najlepszym wyborem :-)
    Albo nawet 1mm szerzej. Wydaje mi się że jest to początek fajnego lineup z gorszym światłem (do tego 35-120 f/4 i 120-300 f/4). Taki komplecik ostry od pełnej dziury może być całkiem przyjemny.
    Do biegania w reporterce bardziej sprawdzi się 16-35mm - lżejszy, jest opcja filtrów, ma VR, IMHO będzie lepiej pracował pod słońce.

A wspomniany Tamron potrafi być bardzo szybki i celny. Mam porównanie z np. N24-70 więc wiem co mówię. Do tego jest cholernie poręczny i diablo tani (swojego kupiłem za 700PLN). No ale wiadomo - plastic fantastic i swoje wady ma ;-))

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A wspomniany Tamron potrafi być bardzo szybki i celny. Mam porównanie z np. N24-70 więc wiem co mówię. Do tego jest cholernie poręczny i diablo tani (swojego kupiłem za 700PLN). No ale wiadomo - plastic fantastic i swoje wady ma ;-))
    a ja bylem z niego niezadowolony - ostrzyl powoli i nigdy nie bylem pewien czy ustawi poprawnie.. do reporterki jeden z najgorszy mozliwych wyborow. potem przesiadlem sie na 17-40 i problemy znikly

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Porównałem 16-35L do tego 14-24. 2mm to wbrew pozorom sporo, żółty jest bardziej ostry na rogach i to co najważniejsze: jest zdecydowanie lepiej skorygowany. Rozciąganie na boki to najsłabsza strona eLki w tym porównaniu. I nie zyskuje wcale tym, że ma dłuższy koniec, bo chyba lepiej, żeby go wcale nie było.
    Mialem na mysli N16-35 vs 14-24 w sensie posiadania obu.
    Fakt ze 16-35L nie zachwyca i 14-24 jest znacznie lepszym szklem, dlatego wiele osob (i ja) liczy na 14-24L

Gdyby 16-35L byloby lepsze to nie planowalbym 17-40. W moich probach do landszaftu 17-40 jest lepszy i tanszy przy okazji.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    a ja bylem z niego niezadowolony - ostrzyl powoli i nigdy nie bylem pewien czy ustawi poprawnie.. do reporterki jeden z najgorszy mozliwych wyborow. potem przesiadlem sie na 17-40 i problemy znikly
    Ja tam autorytetem nie jestem ale mój śmiga jak zły :-)

jakiś szybcior z tego szkła

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja tam autorytetem nie jestem ale mój śmiga jak zły :-)

jakiś szybcior z tego szkła
    ale to ze go masz i uwazasz za dobry nie zmienia faktu, ze wciaz pozostaje kiepskim wyborem do zdjec, tam gdzie liczy sie szybkosc i precyzja AF ... bo takie zdjecie to i manualem mozna trzasnac przepstrykalem troche zdjec chodzac z aparatem po ulicach i mozesz sie zdac na moje doswiadczenie, skoro w swoje powątpiewasz wiecej nieuchwocnych sytuacji mialem z Tamronem niz z 17-40

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ale to ze go masz i uwazasz za dobry nie zmienia faktu, ze wciaz pozostaje kiepskim wyborem do zdjec, tam gdzie liczy sie szybkosc i precyzja AF ... bo takie zdjecie to i manualem mozna trzasnac
    Ba, komórką też się da ... ale podtrzymuję swoje zdanie na temat jego AF - szybki i celny.

przepstrykalem troche zdjec chodzac z aparatem po ulicach i mozesz sie zdac na moje doswiadczenie, skoro w swoje powątpiewasz wiecej nieuchwocnych sytuacji mialem z Tamronem niz z 17-40
    :-)
    Trudno jest mi się wypowiadać nt. 17-40 - nie macałem. Inna sprawa że mój T pracuje z wiertarką D700 i to też ma swoje znaczenie.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie 1 z 76

Cytat Zamieszczone przez bythom.com
    I counted my success rate as 1 in 76 frames (i.e., I got one image worth keeping for every 76 tries I made)
    Procentowo tylko 1.31% zdjęć z D3s wyjdzie ostre

http://www.bythom.com/

Jeszcze raz:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mialem na mysli N16-35 vs 14-24 w sensie posiadania obu.
    Fakt ze 16-35L nie zachwyca i 14-24 jest znacznie lepszym szklem, dlatego wiele osob (i ja) liczy na 14-24L
    14-24L - z ostrymi rogami, bez przesady ;-). Zresztą ma być od 12.

W kwestii Tamrona - ja bardzo cenię tę firmę i mam nawet kilka ich szkiełek ale stawianie go jako alternatywy dla jednego z najlepszych zoom-ów jakie kiedykolwiek ktokolwiek wypuścił (tak nie boję się tego stwierdzenia) jest grubym nieporozumieniem. To po prostu dwa inne światy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie A Nikon robi swoje

Rojtersy niech se mają swoją Czwórkę
    Zastanawia mnie czy Canon się ugnie i nie puści low-rez lord of darkness?
    Co stoi na przeszkodzie (oprócz góry nowych szkieł ) by równolegle do 1D/1Ds nie puścili 1DL - L od low (rez). Takie 200/2 mogłoby dorobić się nicka moire generator

http://canonfieldreviews.com/big-changes/

Brawo Nikon!

Strona 299 z 332 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów