Strona 291 z 332 PierwszyPierwszy ... 191241281289290291292293301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 901 do 2 910 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A Ty już jutro weźmiesz się za robienie zdjęć, czy jeszcze posiedzimy i sobie popiszemy?
    (...)
    PS. Tak, już skończyłem. Ciesze się, że Nikon wypuszcza dobre szkła. Byle to było z pożytkiem dla fotografii, bo lubie oglądać dobre zdjęcia
    to nie ma takiego pisania! Koniec imprezy, dobranoc!
    MSPANC
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

A Ty już jutro weźmiesz się za robienie zdjęć, czy jeszcze posiedzimy i sobie popiszemy?
    Już dzisiaj.

Tak szczerze mówiąc to to wszystko jest smutne. Mam na przykład znajomego, który do niedawna nie posiadał ani jednej eLki a jego zdjęcia pojawiały się w amerykańskim Newsweeku, NY Times i masie innych szanowanych gazet. Wygrywał też przeróżne konkursy i to szkłami, które często już dawno nie są w sprzedaży nawet.
    OK, sam jestem gorącym "promotorem" 18-200VR czy 15-85IS, ale musisz pamiętać, że każdy kij ma dwa końce. Przykład: Kielce, większość nie chce startować w konkursach bo po co...

Na forum to jednak liczy się tylko liczba i tabelka.
    Tak, dokładnie. Jest czas na forum i onan i jest czas na zdjęcia.

Czasem to, aż kłuje w oczy, jak ktoś posiadający 85LII i inne zabawki, nie potrafi nawet WB poprawnie ustawić,
    W zasadzie MZ 85L to takie szkło, które nie wymaga/samo sobie robi PP.

Ciesze się, że Nikon wypuszcza dobre szkła. Byle to było z pożytkiem dla fotografii, bo lubie oglądać dobre zdjęcia
    No mi te z Miami się bardzo podobają, choć ja zostawiłbym flasha w torbie, ale generalnie do klubowych klimatów bajka. Imho o tyle większa im ostrzejsza na krawędziach, przy f/1.4-2.0.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    a w zdjeciach slubnych faktycznie ma to az taaaakie znaczenie
    A do zdjęć ślubnych to ja bym jednak wolał 35mm
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 09-02-2010 o 16:10
    the silence is deafening

Uzależniony

Domyślnie

Ktorys news dotyczacy 16-35 zapowiedzial ze jest to poczatek serii budzetowych f4. Doczekamy sie odpowiednika 24-105 i 70-200?
    Jesli tak to zrobi sie ciekawie, mnie do canona ciagnely wlasnie f4L-ki

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Przykład: Kielce, większość nie chce startować w konkursach bo po co...
    Hmm Kielce kojarzą mi się z artursem. Stopke ma fajną, a zdjęcia gdzieś można zobaczyć? Bo stopka nie rysuje mi obrazów niestety...

Tak, dokładnie. Jest czas na forum i onan i jest czas na zdjęcia.
    Ja nie mówie, że onan jest zły. Ale litości Przecież normalnym, że skoro Nikkor w końcu wypuszcza po 100 latach swoje 24/1.4 to musi być lepsze niż coś co zostało zaprojektowane dużo wcześniej. Choćby dlatego, że w pewien sposób można korzystać z doświadczenia. Zdziwiłbym się, gdyby to szkło było gorsze od 24II, bo to znaczy że przez 2 lata (czy kiedy to szkło wyszło), nie potrafili dobić do wzorca...

W zasadzie MZ 85L to takie szkło, które nie wymaga/samo sobie robi PP.
    PP to Piękny Portret? Bo mi się kojarzy z Piekielnie Powolny

No mi te z Miami się bardzo podobają, choć ja zostawiłbym flasha w torbie, ale generalnie do klubowych klimatów bajka. Imho o tyle większa im ostrzejsza na krawędziach, przy f/1.4-2.0.

A do zdjęć ślubnych to ja bym jednak wolał 35mm
    Ano właśnie! Troche rozmyślałem sobie o tym. O co chodzi z tą ogniskową 24mm. Bo jakoś mam wrażenie, że to ani nie szeroko, ani w sam raz. Używając 16-35 robie część zdjęć na 24mm, ale zdecywanie większość to 35mm lub 16/20mm.

I właśnie do tego dąże. Gdyby w Canonie był 35II i 24I tylko, to wszyscy uważaliby że 35L ma idealną ogniskową do ślubów, ale że tabele pokazują przewage 24II nad 35I to wszyscy uważają, że to właśnie 24mm robi robote. I to jest smutne, bo zdecydowanie jestem zdania że obiektyw powinno się dobierać (zwłaszcza stałke) w pierwszej kolejności uwzględniając ogniskową i światło. Później można myśleć o rogach, af, konstrukcji, szczelności, wadze itd. Bo to dodatki, które nie rysują światłem (wspomniałem o rogach? )..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Ktorys news dotyczacy 16-35 zapowiedzial ze jest to poczatek serii budzetowych f4. Doczekamy sie odpowiednika 24-105 i 70-200?
    Jesli tak to zrobi sie ciekawie, mnie do canona ciagnely wlasnie f4L-ki
    tylko czy ten Nikkor 16-35 jest rzeczywiscie budzetowy? cena na start to bedzie jakies 4600 zł...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Max 3 tys.. taka powinna być cena na polski rynek. Ale pewnie po pierwszym miesiącu sprzedaży stanie na 3990zł

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    Max 3 tys.. taka powinna być cena na polski rynek. Ale pewnie po pierwszym miesiącu sprzedaży stanie na 3990zł
    jaaaasne...

wymien jedno alternatywne do 16-35/4 szklo, jakie zolci people moga sobie na chwile obecna zapiac do FF?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    cena startowa wynosi 1200 Euro, wiec jak przeliczyc to na Polskim rynku powinien pojawic sie za ~5000 zł na starcie
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

To jest dość ciekawy komentarz z CR:

Cytat Zamieszczone przez Gareth Cooper
    It also shows that nikon aren’t innovating at all. They are just product watching Canon and splicing their range with tweener products. This level of market focus really doesn’t innovate it just copies.

I was under the impression that the D3 and D700 cameras were developed out of a passion for the format…but this cynical lens release is a parody of Canon’s spec with a thin attempt to improve on one of Canon’s lenses without the understanding what makes canon’s f4 line so good seems to proove other wise. Cheap, light, top build, with no reduction in IQ for the price. Pack a 17-40L, 24-105L and a 70-200/4L in a bag and it’s nearly half the weight of the f2.8 versions. So why put an IS in an ultrawide.

I do a lot of serious low light landscapes…an IS/VR will never replace the stability of a tripod.

After 22 years of 35mm photography….for the life of me i can’t see a single use (other than marketing spin) for an IS unit in an ultra wide lens.

As to the 24L clone….good news for Nikon users and it’s been long over due.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nowości Nikona świetne, ze specyfikacji oba lensy przewyższają odpowiedniki Canona (ceną też). Mnie się stabilizacja w N16-35 bardzo podoba, a to że statyw jest od VRa lepszy to niczego nie zmienia, lepszy VR niż nic.
    Ciekaw jestem jak winietuje N24/1.4, jeśli mniej niż 24L to Canon powinien się schować ze wstydu.
    35L II pewnie jeszcze w tym roku, lekki spadek ceny 24L II też, w końcu dla niektórych to szkło było powodem wyboru całego systemu.

Padł też kolejny mit o niemożliwości zrobienia takiego szkła z powodu mniejszego bagnetu. Jak widać, w niczym to nie przeszkadza. Jeśli da się zrobić 24/1.4 to także i 50/1.0 i 85/1.2
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 09-02-2010 o 19:51

Strona 291 z 332 PierwszyPierwszy ... 191241281289290291292293301 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów