Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
Jacek_Z jeżeli jesteś taki pewny ostrości pełnego obrazu(na FX) 70-200VR to spróbuj go z 80-200 Canon.. Zmienisz zdanie natychmiast, polecam test gazety z najbliższej odległości ostrzenia.

Miałem możliwość porównania z doświadczeniem 5Lat w systemie chyba wszystko i jedynym szkłem z serii ~70-200 to 80-200 AFS(nikon) był konkurencją dla 180 2,8 oraz 70-200VR i musiał zakończyć swoją historie

Tu nie mowa o winecie ten pierwszy 70-200VR ostrzył tylko w centrum na poziomie 30% w klatce dx powyżej jakość drastycznie spadała. Obiektyw urzeka sztucznym "rozmyciem" ale po przekadrowaniu innym niż centrum obrazu bajka zamienia się w dramat.
jedyne wytłumaczenie - miałeś jakiś rozkalibrowany 70-200. To jest moje ulubione szkiełko. A mam także np 85/1.4, sprawdzone, świetne (loki ciągle chce je ode mnie odkupić). Wolę 70-200.

Cytat Zamieszczone przez trrr Zobacz posta
Nie wiem czy mnie pamiętasz ale miałem kupę sprzętu nikona jeszcze niedawno(dostałem bana na stałe wypowiadając się prawdziwie-negatywnie o systemie nikona-tamto forum niestety połasiło się na kase z ul. Postępu i negatywne wypowiedzi były kasowane).
dziwne, że się chcesz mi przypominać, bo lepiej bym nie opisywał tutaj co na tamtym forum wypisywałeś. W każdym razie o słuszności twoich pomówień świadczy poniższy fakt:
Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Powracając do tematu, forum obok zmienia adres na nikoniarze.pl - to wiadomość do tych, którzy liczyli na jakikolwiek postęp w sprawie serwisu.
Jak z tego można wywnioskować nie jestem opłacany przez nikona.