Strona 263 z 332 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 621 do 2 630 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tom Hogan (znany w Nikonowym świecie) przewiduje na swojej stronie najbliższą przyszłość Nikona:

http://www.bythom.com/

i wspomina o nikonowym micro-APS:

"The APS Compact. The E-P1, GF1, G1, and GH1 have made a huge impact in Japan, and it's clear that all the other makers are looking at that success and planning their own entries in the mirror-less DSLR or APS compact realm. Heck, even Leica has announced one (the compact APS X1). Nikon had but fumbled a real opportunity here. As I once outlined, they could have stripped a D40x down into an E-P1 like camera pretty easily. Now if that's all they do, it won't be enough. We'll know soon enough. I expect Nikon's answer will show up at PMA 2010."

Czy są jakiekolwiek wieści o Canonowym micro-APS?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Tom Hogan wspomina o nikonowym micro-APS:
    "I expect Nikon's answer will show up at PMA 2010."
    Czy są jakiekolwiek wieści o Canonowym micro-APS?
    Jeśli Nikon ma rzeczywiście to już gotowe to możemy być pewni, że Canon/Sony również.
    Nie wierzę, że przez analogię do serii Dxxx Nikona Canon będzie tu zwlekał - za bardzo ludzie (włączając w to mnie) są podjarani tymi gówniarzami i tu jest dużo $$$ do zgarnięcia.

Tak jak pisałem gdzie indziej:

- body o funkcjonalności GF-1 + LCD 3" VGA + stabilizacja albo w body albo w szkłach - $800
    - equiv. 24/1.4-2.0 - $1000
    - equiv. 50/1.2-1.8 - $800
    - equiv. 90/2.0-2.8 - $1000

Mogą nie robić kitów czy "jasnych" zoomów f/2.8
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 23-09-2009 o 10:13
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeśli Nikon ma rzeczywiście to już gotowe to możemy być pewni, że Canon/Sony również.
    Nie wierzę, że przez analogię do serii Dxxx Nikona Canon będzie tu zwlekał - za bardzo ludzie (włączając w to mnie) są podjarani tymi gówniarzami i tu jest dużo $$$ do zgarnięcia.

Tak jak pisałem gdzie indziej:

- body o funkcjonalności GF-1 + LCD 3" VGA + stabilizacja albo w body albo w szkłach - $800
    - equiv. 24/1.4-2.0 - $1000
    - equiv. 50/1.2-1.8 - $800
    - equiv. 90/2.0-2.8 - $1000

Mogą nie robić kitów czy "jasnych" zoomów f/2.8
    Ja podejrzewam że Ci wielcy mogą kombinować trochę inaczej. Mały korpus ze stałkami może być dla nich zbyt niszowy. Także kitów czy bardziej marketingowych ficzerów bym nie wykluczał.
    Zresztą Sony już zapowiedziało że owszem myślą o tym ale w trochę inny sposób (cokolwiek to oznacza).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wybaczcie "Schadenfreude", ale nie mogłem...
    Chłopaki na NR skarżą się, że jak wygooglają D3s to czasem nie wiedzą, czy to jedna nowa puszka, czy dwie stare...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Ciekawe jestem, kiedy wyjdzie kolejny Nikon, który poleci w kosmos - dosłownie.
    Canon wciąż nie może się tym poszczycić. Swoją drogą byłaby to dobra reklama, tak jak kiedyś dobrą była dla Nikona
    Jeszcze jakby zamiast FF zabrali w kosmos CROPa: "Pierwszy CROP CMOS w kosmosie" - oj namieszałoby to w umysłach niektórych potencjalnych klientów

A może nawet Canon już tam był, ale ze względu na Err99 zrezygnowało z podania tego do publicznej wiadomości...
    Ostatnio edytowane przez michaljedynak ; 23-09-2009 o 18:09
    Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    Ciekawe jestem, kiedy wyjdzie kolejny Nikon, który poleci w kosmos - dosłownie.
    Canon wciąż nie może się tym poszczycić. Swoją drogą byłaby to dobra reklama, tak jak kiedyś dobrą była dla Nikona
    Jeszcze jakby zamiast FF zabrali w kosmos CROPa: "Pierwszy CROP CMOS w kosmosie" - oj namieszałoby to w umysłach niektórych potencjalnych klientów

A może nawet Canon już tam był, ale ze względu na Err99 zrezygnowało z podania tego do publicznej wiadomości...
    Kolega ma mocno nieaktualne informacje - już ponad dwa lata temu NASA zamówiła 48 korpusów Nikon D2Xs w wersji orbitalnej, więc pierwsza matryca crop CMOS już dawno została wysłana w kosmos.

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

No to pozamiatane dla Canona
    Wiadomo, dlaczego nie zamówili FF?
    Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    No to pozamiatane dla Canona
    Wiadomo, dlaczego nie zamówili FF?
    Może dlatego, że padło na Olympusa

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No ja z grubej rury par excellence: http://www.flickr.com/photos/nikonrumors/2460958676/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No ja z grubej rury par excellence: http://www.flickr.com/photos/nikonrumors/2460958676/
    Jeśli będzie w wadze 400/5.6 lub 70-200/4IS to będzie fajny lens.

Plotka głosi o nowym Zeiss'ie 35mm FX f/1.4 z floating - ruchomą? tylną soczewką. To tego wynalazku brak 50L i jak jest z AF na środkowym każdy widzi.

Ciekawe czy Canon przebije:

1. ostrością w narożnikach w f/1.4-2.8
    2. powłokami
    2. ceną
    the silence is deafening

Strona 263 z 332 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów