Strona 257 z 332 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 561 do 2 570 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    jestem też pod olbrzymim wrażeniem całej serii PC-E (miałem przyjemność bawić się wszystkimi trzema).
    Tylko tutaj też jest drobna "wtopa".PC-E 24mm nie da się wykorzystać pełnego shiftu, gdyż w większości korpusów Nikona, najzwyczajniej w świecie haczy o pryzmat.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Tylko tutaj też jest drobna "wtopa".PC-E 24mm nie da się wykorzystać pełnego shiftu, gdyż w większości korpusów Nikona, najzwyczajniej w świecie haczy o pryzmat.
    Tylko czy to jest "wtopa" czy fizyczne ograniczenie wynikające z wielkości bagnetu? Ja stawiam raczej na to drugie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ile bym dal za 50 szybka jak 85/1.8 .. moze byc nawet ze swiatlem 1.8.
    50L nie lubie za AF, nie wiem jak oni toto zrobili ale szkla tam przeskakuja az aparat drga jak jezdzi AF(oczywiscie w 80% przypadkow nie zdaza). Reszta parametrow znosna(choc bez uniesien) tyle ze za ta kase .....
    nie przesadzajmy, tragedii nie ma, ja focilem koszykowke 50L na servo i bylo ok,

sama szybkosc AF nie jest zla, ale dystans do pokonana od "zera" do nieskonczonosci jest dosc duzy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    nie przesadzajmy, tragedii nie ma, ja focilem koszykowke 50L na servo i bylo ok,

sama szybkosc AF nie jest zla, ale dystans do pokonana od "zera" do nieskonczonosci jest dosc duzy
    w sumie jak przymkne do F2.8 lub wiecej i dystans od obiektu jest wiekszy niz 5m to faktycznie w 90% zdaza ..

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie D300s we wrześniu

(BestBuy)
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie najbliższy czwartek Nikona

18-200 VR II
    70-200 VR II

D300s
    D3000
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

D300s nawet wiadomo co będzie miał:
    http://www.optyczne.pl/index.php?aparat=963
    W sumie nic nadzwyczajnego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie nic nadzwyczajnego.
    Bo i po co? Canon dalej musi gonić.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Bo i po co? Canon dalej musi gonić.
    ale co gonic? korpus za 1100 EUR (nie wiem jaki jest aktualnie przelicznik PLN/EUR ale domyslam sie ze soliiiidny), jesli sam sprzedaje nieco tylko gorzej obrazujace korpusy za 650/850 EUR?

D300 to jest inny sprzet niz 40D/50D. i Canon nie bedzie wypuszczal bezposredniego odpowiednika tego korpusu. czy to jest naprawde tak trudne do pojecia?
    www albo tez flickr

Domyślnie

ale d300 jest mimo wszystko nieco wyzej pozycjonowany niz 50d, wiec wyzsza cena nie powinna tez dziwic...

generalnie bezposrednio przyrownywac nie ma co, bo obu producentow pozycjonowane sa troche na zakladke...

faktem z kolei jest ze rozwiazania z puszek z wyzszego segmentu szybciej adaptuje to nizszego... z czego z kolei uzytkownicy raczej nie narzekaja...

ma wieksze dysproporcje miedzy najwyzej pozcycjonowanymi body a tymi z nizszej polki...
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 27-07-2009 o 23:57

Strona 257 z 332 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267307 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów