Strona 253 z 332 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263303 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 521 do 2 530 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cresky Zobacz posta
    No ja mam wzrok bardzo dobry i nie zauważyłem tego mocnego winietowania, chętnie jakiś link na ten temat zobaczę !!!
    http://images.google.pl/images?hl=pl...3%B3w&aq=f&oq=

Może to już pora na wizytę u okulisty

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    http://images.google.pl/images?hl=pl...3%B3w&aq=f&oq=

Może to już pora na wizytę u okulisty

Faktycznie, kurczę miałem podpięte 70-200 pod F100 i nie zauważyłem takiej winiety ( nawet foty sprawdziłem przed chwilą ). Nie zmienia to jednak mojej bardzo pozytywnej opinii o tym szkle
    Ostatnio edytowane przez cresky ; 12-07-2009 o 20:37

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Jest słabszy chociażby od 80-200 2.8 AF-S, i to potwierdzi KAŻDY kto używał obu tych obiektywów. Wielu posiadaczy 80-200 AF-S po przygodzie z 70-200, wróciło do jego poprzednika.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

o w morde... jesli mega-********e-najlepsze-na-swiecie-i-w-ogole Nikkory
    daja tak tylka w rogach, to ja naprawde juz nic zlego nawet na 17-40 nie dam
    wiecej powiedziec
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Nie wiem czy ten popyt jest taki zerowy. Ludzie przechodzili do C z N tylko z powodu tego obiektywu - bo u C jest, a N nie ma. Wielku Nikoniarzy tęsknie patrzy na canonową czterysetkę.
    Mówię tu głównie o tych co focą ptaki (nie zawodowcach, bo ci to biora dłuższe i jaśniejsze tele, ale o amatorach - których jest chyba więcej).
    Ale to jest zupełny margines rynku. Canon też robi to szkło prawdopodobnie tylko od wielkiego dzwonu. Przy tym to jest jednak tzw. "bieda stałka" i na zachodzie dla pasjonatów nie jest dużym problemem kupić sobie coś lepszego.
    I żeby nie było znów tasiemca, że to wspaniałe szkło a ja się czepiam :wink:. Jest wspaniałe ale jest też bardzo niszowe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    o w morde... jesli mega-********e-najlepsze-na-swiecie-i-w-ogole Nikkory
    daja tak tylka w rogach, to ja naprawde juz nic zlego nawet na 17-40 nie dam
    wiecej powiedziec
    To sobie zobacz jaką dystorsję ma nowt Nikkor 50 1.4. Jak na 50tkę, to jest tragedia. Mega-********e Nikkory, przechodzą powoli do historii. Jedna perełka w postaci 14-24 niestety wiosny nie czyni

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jest wspaniałe ale jest też bardzo niszowe.
    Wiem, że nie jest to taka kura znosząca złote jajka jak 70-200 4 L czy 17-40 L, ale czy aż tak niszowe? A może to ja w niszowym towarzystwie się obracam
    No, ale to wątek o Nikonie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Wiem, że nie jest to taka kura znosząca złote jajka jak 70-200 4 L czy 17-40 L, ale czy aż tak niszowe? A może to ja w niszowym towarzystwie się obracam
    No, ale to wątek o Nikonie
    Ale to jak najbardziej związane z Nikonem ;-). Po prostu szansa na to, że Nikon wyłoży kasę na zaprojektowanie i wdrożenie do produkcji szkła, które konkurent ledwie sprzedaje jest znikoma.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agent Orange Zobacz posta
    Mega-********e Nikkory, przechodzą powoli do historii.
    Niewiarygodnie jak zmiana punktu siedzenia powoduje zmianę punktu widzenia.
    Owszem, nowy 50/1.4 jest szkłem, którego nikon lepiej by nie wypuszczał. Ale zdaje się jesteś za mało zorientowany w optyce canona by ją porównywać do nikonowskiej. Każde szkło ma wadę, nikkory także, co nie znaczy, że L-ki sa bez wad albo że mają lepsze parametry. Cała seria zoomów 2.8 wypada lepiej u nikona i spoooro innych szkieł też - w tym to czym się canon chwalił najbardziej - długie jasne tele. Canon swoich podstawowych szkieł nie uaktualniał już dawno - co ma swoje konsekwencje. Nikon je wypuścił, przekonstruował, dał lepsze powłoki.
    Ja bym prosił podlinkować zdjęcie nieba z L 35/1.4 na przysłonie 1.4 - to tak przy okazji winietowania w dobrych szkiełkach na otwartych dziurach.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 13-07-2009 o 11:27
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja bym prosił podlinkować zdjęcie nieba z L 35/1.4 na przysłonie 1.4 - to tak przy okazji winietowania w dobrych szkiełkach na otwartych dziurach.
    Pójdźmy szerzej - 24II
    http://www.flickr.com/photos/genotyp...31119/sizes/o/

Ale generalnie...

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Niewiarygodnie jak zmiana punktu siedzenia powoduje zmianę punktu widzenia.
    ... się z tobą zgadzam
    the silence is deafening

Strona 253 z 332 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263303 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów