Strona 242 z 332 PierwszyPierwszy ... 142192232240241242243244252292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 411 do 2 420 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    wszedzie pelno ignorantow.
    I trolli .

glenio
    Guest

Domyślnie

Panowie, doprawdy - ośmieszacie się. Po raz trzeci wskazuję wyraźnie na to, że różnice są i na czym dokładnie polegają - Wy zaś nie dość, że wmawiacie mi słowa jakich nie wypowiedziałem, wypaczacie ich sens, to jeszcze ubliżacie mi, sugerując ślepotę, narkomanię, bądź nazywając trollem... Piaskownica.
    Ostatnio edytowane przez glenio ; 21-02-2009 o 14:23

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glenio Zobacz posta
    Po raz trzeci wskazuję wyraźnie na to, że różnice są
    Niebywałe .

... Piaskownica.
    Doprawdy ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten Nikkor 35/1.8 to wygląda na fajne szkło, tylko po pierwsze jest tylko do cropa więc żadna podnieta dla fullframeowców a po drugie to nawet jak na "standard" dla cropa to już mogliby dać f/1.4 zamiast f/1.8. Na moje oko to jest to coś zbliżone jakością do C28/1.8

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ubliżacie mi, sugerując ślepotę, narkomanię, bądź nazywając trollem...
    Akurat nie Ciebie tak nazwałem, ale skoro sam tak o sobie myślisz to co ja się będę kłócił .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ten Nikkor 35/1.8 to wygląda na fajne szkło, tylko po pierwsze jest tylko do cropa więc żadna podnieta dla fullframeowców a po drugie to nawet jak na "standard" dla cropa to już mogliby dać f/1.4 zamiast f/1.8. Na moje oko to jest to coś zbliżone jakością do C28/1.8
    Generalnie w założeniu ma to być chyba odpowiednik 50/1.8 na cropie. Pewnie wielu przywitałoby takiego EF-Sa z radością.
    Co do tego, że F/1.4 - to szkło ma być tanie - takie światło nawet na cropie wyklucza tę cechę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jeśli cena faktycznie będzie oscylować wokół 800zł to pozazdrościć, idealne uzupełnienie kita dla świeżych lustrzankowców.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nikon udostępnił swój SDK do lustrzanek: https://sdk.nikonimaging.com/apply/
    Można próbowac wpłynąć pomiędzy Scylle i Charybdy NEFa...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To szkiełko z założenia jest bieda-low light-stałką za "grosze". W rzeczywistości jest mega okazją i imho udaną próbą urwania Sigmie kawałka tortu plus delikatnym atakiem w Canona, który teraz będzie musiał odpowiedziec i cenowo (już to widzę) i jakościowo (pożyjemy zobaczymy, possibly maybe )
    Tylko feeling obudowy zdradza, że to budżetówka - taki jakiś plastikowy ten lens jest (nawet w stosunku do afs60/m).
    Cała reszta (czytaj ostrośc wide open) to pro , oczywiście z całym inwentarzem jasnych szkieł tj. CA. Jutro sprawdzę co i jak pod słońce.
    1.8 zamiast 1.4 obniżyło koszty i poprawiło ostrośc - naprawdę można pracowac na 1.8, nie ma charakterystycznej dla C50/1.4@1.4 mgiełki. Oczywiście można też przymykac
    Sigmiok, jeśli przebrany i trafia i z bliska i z daleka, jest lepszy, ma 2/3 EV - to bardzo dużo, również kasy...
    Wszystkim posiadaczom linii xxxD życzę takiego szkiełka w takiej cenie.
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ..
    Tylko feeling obudowy zdradza, że to budżetówka - taki jakiś plastikowy ten lens jest ..
    plus brak skali odległości ...
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 242 z 332 PierwszyPierwszy ... 142192232240241242243244252292 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów