Strona 221 z 262 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    ciekawe czy 1d/ds tez skrzypia
    Nie.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Z forum DPR

Głowa naturalnej wielkości. Moim zdaniem jest to poważne niedociągnięcie. Nadaje się na "lemon lens"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pewnie dzięki temu nowy VR się lepiej wyrabia?
    Może teraz wszyscy rzucą się sprawdzać "ogniskowe" zamiast szumów? Pamiętam, że na minimalnej odległości ostrzenia rozczarowały mnie 100-400 L IS oraz Sigma 120-300. Oba na niekorzyść w porównaniu do 300/4 L IS. Ale w końcu to zoomy vs. stałka. W tych ostatnich jakoś dotąd nie zauważyłem takich problemów jak w tej 200-ce Nikona...

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ograniczenie skali ostrości ma sens, bo przyspiesza pracę AF - to szkło do reporterki, nie makro
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ograniczenie skali ostrości ma sens, bo przyspiesza pracę AF - to szkło do reporterki, nie makro

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja nie wiem co wy tak z tym skrzypieniem... ani w 30D, ani w 40D nic mi nie skrzypi.
    Skrzypi w obu - zawodowo . Nie mam mocnego uchwytu ale jak się ściśnie to nie ma siły - skrzypi . Skrzypi też pięknie w 5DmkII . Bezapelacyjnie 7D to inna liga - na szczęście nie tylko w kwestii klapki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Skrzypi w obu - zawodowo . Nie mam mocnego uchwytu ale jak się ściśnie to nie ma siły - skrzypi . Skrzypi też pięknie w 5DmkII . Bezapelacyjnie 7D to inna liga - na szczęście nie tylko w kwestii klapki .
    Tzn. nie chodzi o skrzypienie klapki od karty pamięci podczas jej otwierania i zamykania, tylko podczas ściskania uchwytu?
    W sumie w żadnej z tych sytuacji u mnie nic się nie dzieje, sprawdziłem kilka razy... Może moja 40stka to też inna liga?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    W sumie w żadnej z tych sytuacji u mnie nic się nie dzieje, sprawdziłem kilka razy... Może moja 40stka to też inna liga?
    Może. W moim 30D i 40D w obu skrzypi - ale zdjęcia robią ;-).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    hm... coś mi mówi, że Ty nie pisałeś o zmianie minimalnej odległości ostrzenia w tych dwóch szkłach?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    hm... coś mi mówi, że Ty nie pisałeś o zmianie minimalnej odległości ostrzenia w tych dwóch szkłach?
    Nie Miałem na myśli, że nowy obiektyw ma przy minimalnej odległości ostrzenia (zdaje się takiej samej w obu wersjach) faktyczną ogniskową znacznie krótszą od poprzednika.
    Jacek_Z pisał, że pomierzyli to u siebie na forum dokładnie - ale myślę, że ten podlinkowany obrazek (który sam jest linkiem do dyskusji na DPR) ilustruje problem bardzo dobitnie - nie chciałbym, żeby "innym producentom" spodobało się proponowanie takich kompromisów użytkownikom...

Strona 221 z 262 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów