Pokaż wyniki od 2 101 do 2 110 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    sorki, ale spojrzmy przez chwile na fakty: skad Nikon wezmie matryce, jak mu Sony nie da?

a czy Sony ma albo bedzie niedlugo mial lepsza matryce niz to co wlozyl w A900?

ja mam nadzieje, bo inaczej takie D3X nie ma zadnej racji bytu. "zolty oboz" tez juz przekonal sie co to znaczy wysokiej jakosci obraz i drugi raz w dorabianie "duszy" i "filmowosci" do najzwyczajniejszego w swiecie syfiastego szumu, nie bedzie sie bawil - zwlaszcza biorac pod uwage standardy wyznaczone przez D3/D700.
    a jest jeszcze cale grono osob, ktore majac szkla z dupka F, nie ekscytuje sie pierdylionem fps-ow i ISO 6400 a potrzebuje po prostu wypasnej rozdzielczosci, za ktora moze zaplacic. niestety, to cos w A900 to nie sa standardy jakosciowe na polke cenowa flagship camera w przypadku Nikona.
    To prawda. Według mnie dawanie do topowej puszki matrycy z A900 byłoby raczej kiepskim posunięciem dla producenta, który aspiruje do bycia nr1 na rynku.

Natomiast w kwestii "skąd wziąć matrycę" to już nie do końca jest jak piszesz. Po pierwsze matryca do D3 nie pochodzi od Sony. Po drugie jest kilku niezależnych producentów z którymi mogą coś knuć lub którzy mogą im wyprodukować matryce wedle ich własnego projektu (jak choćby w przypadku D3). Ta sytuacja nie jest wcale taka beznadziejna. Jak się dokładniej przyjrzeć to w związku z rozwojem technologii robi się coraz lepsza.
    Pewnie że matryca to nie wszystko i jawnie widać, że integracja matryca + procek + soft jest jeszcze bardziej istotna (C). Nikon jednak udowadnia, że da się i robią to całkiem nieźle. IMHO najlepiej spośród producentów, którzy sami nie posiadają fabu. O ironio lepiej od producenta, który te faby posiada (S).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-11-2008 o 01:33
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów