Strona 210 z 332 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 091 do 2 100 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hladon Zobacz posta
    Witam,
    Miałem okazję pobawić się przez 2 dni nowym D90 z obiektywem Nikkor
    18-200, powiem tak - rewelacja !!!
    ISO użytkowe nawet do 1200, szybki AF (mało się myli), szybkostrzelny (4,5
    kl/s to naprawdę szybko).
    Klawiszologia na tyle zrozumiała że po półgodzinie byłem w satnie zmieniać
    większość parametrów (bez instrukcji).
    Wyświetlacz rewelacyjny, na prawdę widać szczegóły. LiveView też w pożądku (troszke wolniejszy AF).
    Tak czy owak polecam. Jak Canon nie wypuści czegoś równie dobrego po nowym roku to przechodzę do Nikona ;-)
    Moja opinia może być małoobiektywna bo nie miałem okazji pobawić się czymś porównywalnym z Canona.

Pozdrawiam,
    Maciej
    A ja dzisiaj sie bawilem tym wynalazkiem i powiem...padaka.Podpiety 50 1.4 nikona-glosny i slamazarny,a co najlepsze te filmy-nie bylo af-a,ustawianie ostrosci to kpina...Zle lezy w rekach,1/4000 sek w tych czasach to tez kpina.Po powrocie do domu natychmiast pobieglem po moje 40d i .....odetchnalem z ulga!

Dopiero zaczyna Awatar Hladon
    Miasto
    Jaworzno, Polska

Domyślnie :)

Witam ponownie,

Jak będę miał okazję popróbować Canona 40D wtedy sobie porównam.
    A i tak poczekam na coś po nowym roku.
    Jestem zwolennikiem marki Canon co nie oznacza, że ślepo zapatrzony i fanatycznie wyznający jedyny i słuszny system
    Ważne że Nikon depcze po piętach Canonowi (na pewno wyjdzie to wszystkim na zdrowie).

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez Hladon ; 01-11-2008 o 22:02
    ..Aby mój talent nie poniósł straty, trzeba zakupić japońskie graty.
    Made in Japan za parę papierów, kilka bajerów by zginać frajerów...
    Canon EOS 60D + EF-S 18-135 IS

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Rok temu zastanawiałem się nad lustrzanką (miała być pierwsza cyfrowa). Zdecydowałem się na Canona (głównie ze względu na szumy), choć kolega marudził nt. D80 (w końcu kupił C 30D kilka miesięcy przede mną i jest (chyba) zadowolony). Ale jak teraz patrzę na to co się dzieje u Nikona i co wyczynia "Conan" (50D, 5DmkII) to zaczynam żałować wyboru systemu. Ale moją 30-kę lubię i jeszcze dam Canonowi szansę poprawy

A co do "pszczółki" i jej udek, ja bym się bał, Akustyk, takich osądów. Może Tobie się jej uda nie podobają, ale pisanie, że nie powinna, jest krzywdzące. Chcesz ją wpędzić w anoreksję? Inna sprawa, że ja akurat uważam, że powinna nosić szorty. Ma uda, od których krew się człowiekowi gotuje.
    30D + szpargały

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    Rok temu zastanawiałem się nad lustrzanką (miała być pierwsza cyfrowa). Zdecydowałem się na Canona (głównie ze względu na szumy), choć kolega marudził nt. D80 (w końcu kupił C 30D kilka miesięcy przede mną i jest (chyba) zadowolony). Ale jak teraz patrzę na to co się dzieje u Nikona i co wyczynia "Conan" (50D, 5DmkII) to zaczynam żałować wyboru systemu. Ale moją 30-kę lubię i jeszcze dam Canonowi szansę poprawy
    Mam dokładnie to samo - wybór pomiędzy D80 i 30D był dla mnie prosty (ze względu na matrycę), ale wchodząc dziś w nowy system wybrałbym pewnie Nikona. Nie dlatego, że D90 to jakaś rewolucja (bo nie jest), ale nie podoba mi się kierunek, w którym zmierza Canon.

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Postawa Canona dziwi mnie tym bardziej, że przecież do łapania "megapixelowców" mają serię xxxD, ostatnio wprowadzili xxxxD, to czemu psują półkę semi profi. Może dzięki filmom 5D sprzeda się lepiej, podobnie 50D z 15Mpix, ale czy nowi ich użytkownicy dadzą zarobić na dobrych szkłach, lampach, itp? Czy nie szkoda im wizerunku?
    30D + szpargały

Domyślnie

Nie szkoda im wizerunku, bo większość prawie fotografów nie zastanawia się nad wizerunkiem tylko łapie slogany reklamowe i zadaje pytania na forum.

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

Już niedługo canon nie bedzie osamotniony w wyścigu na MP. W Mikołajki Wiktor Sobolewski z Nikon Polska ma przedstawic jakas nowość tylko ciekawe czy to będzie D3x czy średni format zapowiadany od jakiegoś czasu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    Już niedługo canon nie bedzie osamotniony w wyścigu na MP. W Mikołajki Wiktor Sobolewski z Nikon Polska ma przedstawic jakas nowość tylko ciekawe czy to będzie D3x czy średni format zapowiadany od jakiegoś czasu.
    Już nie jest. Przecież jest na rynku Sony A900.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Już nie jest. Przecież jest na rynku Sony A900.
    ktory tez jest dobra odpowiedzia, dlaczego Nikon nie ma D3X. a przynajmniej matrycy do niego
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    nie bardzo rozumiem po co ktoś miałby kupować tego nikona z matrycą sony skoro jest już sony a900? puszka jest tania, szkła fajne, gumy się nie odklejają, szkła nie wypadają z bagnetu, kolory w przeciwieństwie do nikona miodzio :-)

a jeżeli chodzi o średni format, to to będzie dramat. finansowy dramat dla akcjonariuszy nikona.

Strona 210 z 332 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów