Strona 21 z 332 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    A tak swoja droga. Zauwazyliscie, ilu sie raptem Nikoniarzy pojawilo na forum zeby "deptac mniejszego" i leczyc dluuugo hodowane kompleksy??
    Marcin
    Nie podkręcaj bo się tu zaraz piaskownica zrobi..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Mnie najbardziej rozwalił 51 polowy AF z 15 krzyżakami - w obu korpusach... To jest pełny szoking. Jeśli te nowe 14 bitowe CMOS-y od Sony się sprawdzą, a ceny będą rozsądne, to Canon będzie ze sprzedażą 1D3 i 40D w lekkiej d...
    hehe juz niedlugo na tym forum zostana tylko niedobitki
    Brawo osobiscie mam juz dosc swojego 5D i z dzika satysfakcja zmienie system na ten lepszy, ktory mial przez ostatnie kilka lat swoje slabsze dni.
    Niech Canon wsadzi sobie swoj AF w zyc i przestanie robic sobie jaja z uzytkownikow Przynajmniej w segmencie semi profi jakim jest 5D.

Roger
    Marcin "Roger" Pojałowski
    GG: 27797

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

12 megapikseli w matrycy formatu DX to już lekkie mydełko, wystarczy popatrzeć na ostrość obrazków z D200. Moim zdaniem jakość obrazu z 5D vs D300 będzie poza jakimkolwiek porównaniem w ostrości, szumach jak i plastyce obrazu.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie sądzę, żeby D300 dawał jakość lepszą od 5D, ale nie powinno też być przepaści. Między D2X-em a 5D nie było jakiejś kolosalnej różnicy, tylko problem był taki, że D2X opętańczo szumiał.

Nowe matryce Nikon uknuł sobie sam olewając Sony, pierwsze opinie nt. szumów D3 są pozytywne (Galbright stwierdził, że jest to poziom 1D3). Naturalną rzeczy koleją D300 też powinien być nienajgorszy...
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 23-08-2007 o 11:48

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nie sądzę, żeby D300 dawał jakość lepszą od 5D, ale nie powinno też być przepaści. Między D2X-em a 5D nie było jakiejś kolosalnej różnicy
    serio wierzysz w to co piszesz?

rozumiem entuzjazm, ale nie przekonuj mnie, ze "czarne jest czarne a biale jest biale"...
    www albo tez flickr

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Fajnie ostatnio dzieje sie na rynku, nie ma co

Ja jedynie zaluje ze Nikon zamiast pokazac bezposredniego konkurenta dla 40D, odgrzal nieco D200 i podbil tym samym cene wchodzac w inny pulap rynkowy. 500USD piechota nie chodzi.. to nie jest "troche drozej". A gdy spojzec na zestawienie parametrow D300 i D200, to sa one dla siebie tym samym co 30D dla 20D. Zupelnie tak jakby Nikon zatrudnil nowych marketingowcow .. ktorzy wczesniej pracowali w Canonie

D3 i inne MarkiIII mnie nie interesuja, bo to nie te kwoty ktore chcial bym wydawac na sprzet fotograficzny Ale brawa za dokonanie rzeczy "niemozliwej", czyli wstawienie full-frame'a. Szkoda moze byc jedynie tych, ktorzy przez te kilka lat wydali fortune na szkla DX a teraz w moga je sobie.. wlasnie, podpiac ale gdzie?

PS. Ktos tesknil?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    12 megapikseli w matrycy formatu DX to już lekkie mydełko, wystarczy popatrzeć na ostrość obrazków z D200. Moim zdaniem jakość obrazu z 5D vs D300 będzie poza jakimkolwiek porównaniem w ostrości, szumach jak i plastyce obrazu.
    też tak myślę, przekraczanie bariery 10 MPX w aparatach z małą matrycą nie ma większego sensu. 12 MPX to niewielka różnica, a koszty znaczne. Stąd 1:0 dla Canona za rozwagę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nie ulega wątpliwości, że mydełko.
    Pojedynek 5D vs D3 jest nierozstrzygnięty pod względem jakościowym obrazu,ale porównując mobilność to D3 już dzisiaj wygrało z 5D.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    serio wierzysz w to co piszesz?

rozumiem entuzjazm, ale nie przekonuj mnie, ze "czarne jest czarne a biale jest biale"...
    Napisałem chyba wyraźnie, że nie wierzę w to by jakość D300 mogła być taka jak z 5D? Po prostu sądzę, że nie będzie już aż takiej różnicy.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Mnie najbardziej rozwalił 51 polowy AF z 15 krzyżakami - w obu korpusach... To jest pełny szoking.
    Moze i fajnie. Ale te 15 punktow krzyzowych nackane w srodku klatki. Po bokach, ciagle masz punkty nie-krzyzowe. Pewnie i tak bedzie toto dzialac dobrze, bo to nowy AF od Nikona, ale ustawienie punktow krzyzowych w nowych 1D-nkach, wydaje mi sie sensowniejsze. Nie wiem jak grupowanie tych punktow dziala u Nikona, ale chyba z powodu narzekan na nadmiar mozliwosci do wyboru w poprzednich 1D (45 niezaleznych punktow), z podobnego podejscia wlasnie zrezygnowa Canon.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Strona 21 z 332 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów