Strona 20 z 262 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Mnie najbardziej rozwalił 51 polowy AF z 15 krzyżakami - w obu korpusach... To jest pełny szoking.
    Moze i fajnie. Ale te 15 punktow krzyzowych nackane w srodku klatki. Po bokach, ciagle masz punkty nie-krzyzowe. Pewnie i tak bedzie toto dzialac dobrze, bo to nowy AF od Nikona, ale ustawienie punktow krzyzowych w nowych 1D-nkach, wydaje mi sie sensowniejsze. Nie wiem jak grupowanie tych punktow dziala u Nikona, ale chyba z powodu narzekan na nadmiar mozliwosci do wyboru w poprzednich 1D (45 niezaleznych punktow), z podobnego podejscia wlasnie zrezygnowa Canon.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Skipper
    D200==>D300 to mi az za bardzo przypomina 20D==>30D
    przepraszam - ale chyba na glowe upadles...
    nowy Af, nowy wizjer 922 tys px, nowa matryca z iso lepszym o 1 ev - i ty mowisz ze to to samo co przycisk direct print? :>

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper
    D200==>D300 to mi az za bardzo przypomina 20D==>30D
    Na pewno nie Prędzej 30D->40D.

Z innych zauwazonych ciekawostek:
    - korekcja EV +/-5EV
    - On-demand grid lines (nie wiem, moze to juz bylo w D200)

Czacha, jeśli ta nowa matryca nie będzie produkować jakiejś strasznej sieczki, to 1Dmk3 vs D3 jako korpus reporterski..... i nie chodzi mi o jakieś przejściowe problemy z AF, ale o proste połączenie: FF i 9fps :-) 1Ds to oczywiście zupełnie co innego.
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 23-08-2007 o 13:28

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Z innych zauwazonych ciekawostek:
    - korekcja EV +/-5EV
    Hmm... to to już w d40 było... zresztą każda puszka cyfrowa nikona tak ma.. myle się?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czacha, jeśli ta nowa matryca nie będzie produkować jakiejś strasznej sieczki, to 1Dmk3 vs D3 jako korpus reporterski..... i nie chodzi mi o jakieś przejściowe problemy z AF, ale o proste połączenie: FF i 9fps :-) 1Ds to oczywiście zupełnie co innego.
    A (oczywiście jeśli - to dobre słowo...) to D300 z gripem ciśnie mocno MkIII od dołu, oj mocno..., dla weselników HDMI, dla makrosów 1mln pikesli i ten, wywołany, AF w trybie LiveView... a niektórzy już pisali, że pozamiatane - pamiętacie?

Ach niech tam - uważacie, że za późno na D3 + przepiękne teleobiektywy na olimpiadę?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Dla mnie sam fakt posiadania przez Canona cropa 1.3 jest wystarczajaca przewaga.
    Za prawie $3000? Dla mnie jednak sporo
    Gdyby Canon wstawił matrycę z 5D do MkIII to jakoś bym rozumiał...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 23-08-2007 o 13:39 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Muflon - widze ze jestes jedynym canoniarzem ktory patrzy trzezwo

Czacha - a powiedz mi w czym lepszy jest 1D od D3 - pewnie mniejsza matryca, pewnie cropem, pewnie dupnym AFem za ktory zostal wycofany... powiedzmy sobie szczerze - Nikon zaraz po premierze Canona wypuscil puszki ktore sa pol kroku do przodu...

a to ze ma 12 mp - bardzo sie z tego ciesze - bo reporterowi nie potrzeba 21 mp / 5 kl sek - i 16 gb karty CF :] - bo mniejszej nie ma co wkladac :]

1Ds to wlasciwie sprzet do studia - jak ktos tu napisal - konkurencja dla sredniego
    a najwazniejsza informacja to to, ze nikon jest producentem matrycy do D3 - a wiec sony, pentax nie dostana jej...
    Ostatnio edytowane przez zkruk ; 23-08-2007 o 13:27 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    Muflon - widze ze jestes jedynym canoniarzem ktory patrzy trzezwo
    Żeby nie było (bo mnie wywalą ) : dzisiejsze nowości dostarczą baaaardzo dużo nowych elementów do listy rzeczy, które (dla maniaków spod żółtej flagi) kiedyś były "be, nieistotne i/lub przestarzałe" a nagle stały/staną się obowiązkowe i niezastąpione Kiedyś muszę to wszystko w końcu spisać ;-) najlepiej na timeline z zaznaczonymi momentami wypuszczenia korpusów poszczególnych firm ;-)

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    A co myslicie o samej ideii przedstawienia segmentow rynku?
    No z grubsza napisałeś dobrze. Tyle że ile D300 brakuje do 1Dmk3 to się jeszcze okaże ;-)

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Żeby nie było (bo mnie wywalą ) : dzisiejsze nowości dostarczą baaaardzo dużo nowych elementów do listy rzeczy, które (dla maniaków spod żółtej flagi) kiedyś były "be, nieistotne i/lub przestarzałe" a nagle stały/staną się obowiązkowe i niezastąpione Kiedyś muszę to wszystko w końcu spisać ;-) najlepiej na timeline z zaznaczonymi momentami wypuszczenia korpusów poszczególnych firm ;-)
    O tym samym myslalem Ale wiesz jak jest.. kiedys twierdzono ze ziemia jest plaska..
    No z grubsza napisałeś dobrze. Tyle że ile D300 brakuje do 1Dmk3 to się jeszcze okaże ;-)
    Dla mnie sam fakt posiadania przez Canona cropa 1.3 jest wystarczajaca przewaga. Dlatego 5D rowniez stoi wyzej..
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 23-08-2007 o 13:37 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zkruk Zobacz posta
    Czacha - a powiedz mi w czym lepszy jest 1D od D3 - pewnie mniejsza matryca, pewnie cropem, pewnie dupnym AFem za ktory zostal wycofany... powiedzmy sobie szczerze - Nikon zaraz po premierze Canona wypuscil puszki ktore sa pol kroku do przodu...
    Hmm tylko jest jeden maly problem - 1d posiada kilka osob na tym forum (zreszta nie psiocza na AF) a D3 (na dzien dzisiejszy oczywiscie) istnieje wylacznie na papierze i w necie.
    Jak mozna w ogole porownac aparat ktory juz jest od paru miesiecy w obiegu do aparatu widmo na papierze. Nawet zdjec z tego D3 jeszcze nie ma ... skad wiec wiesz ze ta puszka nikona jest pol kroku do przodu ???
    No blagam troche litosci.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Hmm tylko jest jeden maly problem - 1d posiada kilka osob na tym forum (zreszta nie psiocza na AF) a D3 (na dzien dzisiejszy oczywiscie) istnieje wylacznie na papierze i w necie.
    Jak mozna w ogole porownac aparat ktory juz jest od paru miesiecy w obiegu do aparatu widmo na papierze.
    Ej no ale to przecież wszystko jest gadanie z adnotacją "zakładając że nowa matryca nie będzie robić kwasu" ;-)

Strona 20 z 262 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów