Strona 195 z 332 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245295 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 941 do 1 950 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

i kominek zamiast pryzmatu

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    i kominek zamiast pryzmatu
    niekoniecznie; wystarczy wypieprzyć lustro w kosmos. LV :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a moze to jest M od "micro"?
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a moze to jest M od "micro"?
    albo od "medium"
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    wg mnie ten nowy format to pełna klatka w kwadracie 36x36.
    I cała bateria nowych szkieł do tego.
    IMHO jeśli średni format ma mieć jakikolwiek sens to przynajmniej o dłuższym boku (lub w kwadracie) 48mm. Przy czym 40 MPX w tym przypadku to żadna rewelacja. Kto to kupi?
    Kompatybilność szkieł F w tym przypadku to jakaś kompletna abstrakcja. Chyba że tak jak DX-owych na FF.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

może zmienią mocowanie? To byłoby bardzo sensowne posunięcie przy szybko rosnących wymaganiach matryc.

Domyślnie

Szczerze - to mnie by raczej zmartwiło gdyby nikon postawił od podstaw drugi system - średnioformatowy, z nową iptyka itd. Bo to by oznaczało, że już nie idzie tyle nakładów ile by mogło na mały obrazek.
    A system średnioformatowy można sobie kupić w każdej chwili - innych producentów.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Szczerze - to mnie by raczej zmartwiło gdyby nikon postawił od podstaw drugi system - średnioformatowy, z nową iptyka itd. Bo to by oznaczało, że już nie idzie tyle nakładów ile by mogło na mały obrazek.
    A system średnioformatowy można sobie kupić w każdej chwili - innych producentów.
    Powiem Ci że to samo sobie pomyślałem. Bo jeśli to będzie wyglądało tak, że w związku z tym sobie odpuszczą kamery w typie D3x to na placu boju zostanie sam Canon z wiadomymi konsekwencjami. Tak na prawdę funboje systemowi, którzy nie kupują sprzętu tylko brandzlują się nowościami mogliby się cieszyć z takiego obrotu sprawy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak na prawdę funboje systemowi, którzy nie kupują sprzętu tylko brandzlują się nowościami mogliby się cieszyć z takiego obrotu sprawy.
    Przecież jeśli by wstawili większe matryce, to ceny też by odpowiednio wzrosły. Nie wiem ilu jest takich funbojów, ale wątpię żeby byli w stanie zapewnić zyskowność produkcji. No chyba, że stwierdzili, że 40% rynku to za dużo i czas wrócić do korzeni i ograniczyć produkcję do jednej manufaktury gdzieś na przedmieściach Tokio
    IMO są dwie możliwości, albo ten BIG to pierdylion pikseli w udoskonalonym d3, albo nowe mocowanie z niezbyt mocno ograniczoną kompatybilnością wsteczną. W każdym razie, gdybać sobie możemy, zwłaszcza że chyba niedługo trzeba będzie zapełnić lukę po '5D i co dalej'

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

"5d mk2 vs 5d", ewentualnie "3d i co dalej". Cos sie wymysli

Strona 195 z 332 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245295 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów