Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
To zupełnie zrozumiałe, bo Canon w tym samym czasie wypuścił więcej puszek w tym segmencie. Myślę, że spora część użytkowników 30D/20D czekała na bardziej innowacyjny model niż 40D, więc teraz to właśnie oni będą zmieniać swoje body na 50D.
Myślę, że jesteś niestety w błędzie. Mam 30D i jeśli będę zmieniał to na 5D - bo cena obecnie niewiele pewnie wyższa od 50D - to po pierwsze.

po drugie wracając do tematu nikona i D90 to moim zdaniem możliwość kręcenia filmików (chociażby była w praktyce prawie bezużyteczna) to jest taki chwyt marketingowy na nowych userów, dla których jest to dopiero początek przygody z lusterkiem, że canon 50D jeśli chodzi o ilość sprzedanych sztuk nie będzie miał zupełnie do D90 startu.

Dziwi mnie tylko marudzenie niektórych doświadczonych użytkowników tego forum jaki to D90 jest mało innowacyjny. I co z tego, skoro ma jedną nowinkę jakże istotną dla przeciętnego Kowalskiego, który nie ma całego worka słoików z napisem canon lub nie szuka zapasowego body.

Ktoś tam wcześniej pisał o 4% zmniejszeniu się przewagi canona nad nikonem. Jeśli canon nie odpowie we wrześniu myślę, że ta różnica może się tym razem zmienić o 2 cyfrową wartość procentową.