Strona 176 z 332 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 751 do 1 760 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Dlaczego to zawsze ja jestem od brudnej roboty...
    nie chciałbym psuć nastroju kolegom logującym się to tu to tam, ale potraktujcie to jako przestrogę przed kupnem D700 bez uprzedniego przetestowania i/lub bez gwarancji (np. z USA, JP, HK)

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28796225

Nie czuję się upoważniony więc może ktoś inny wytłumaczy o co chodzi i dlaczego D700 może być częściej widziany w serwisie niż w torbie na plenerze.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    nie chciałbym psuć nastroju kolegom logującym się to tu to tam, ale potraktujcie to jako przestrogę przed kupnem D700 bez uprzedniego przetestowania i/lub bez gwarancji (np. z USA, JP, HK)

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28796225

Nie czuję się upoważniony więc może ktoś inny wytłumaczy o co chodzi i dlaczego D700 może być częściej widziany w serwisie niż w torbie na plenerze.
    tak realnie, to mnie caly czas ucieka ta koniecznosc robienia zdjec przy ISO 6400. a jesli do ISO 1600 efekt jest niewidoczny to nie widze powodow by sie nad nim modlic.

aczkolwiek, nie da sie ukryc, trudniej bedzie siac szpan fotami przy ekstremalnym ISO, jesli zauwazalne beda takie efekty
    www albo tez flickr

Zablokowany

Domyślnie

Bo lubisz trollowac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak realnie, to mnie caly czas ucieka ta koniecznosc robienia zdjec przy ISO 6400.
    No niby tak, tylko, że zakres zalecanych czułości tych puszek 200-6400; to nie jest czułość H1 czy H2 (H w Canonie).
    Ja tam nie mogę się doczekać 12800 tylko od Canona, z f/1.2-1.8 powinno się dać zrobić zdjęcie "do prawej" bez lampki i jak dla mnie na 13x18cm powinno być OK.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a jesli do ISO 1600 efekt jest niewidoczny to nie widze powodow by sie nad nim modlic.
    poczytaj wątek na forum Nikona, od kilku dni to wałkują. Były przykłady z mocnym bandingiem przy ISO2000. Poziome/pionowe linie szczególnie mocno występują w miejscu skupionych świateł w kadrze. Na pewno to naprawią w końcu softem ale taka wpadka na samym początku wygląda nie najlepiej. Wszak to dzisiaj mija tydzień od premiery sklepowej, a dyskusja na ten temat na FN trwa od chyba wtorku.

BTW, z nowości, to Nikon daje właśnie możliwość upgrade'u D3 w celu podwojenia buforów jpg i raw. Niezależnie od kosztów, to lepsze sto razy niż czekanie na następną puszkę jak w C. Nikon chyba chce podgonić przed olimpiadą, czyżby musieli się aż tak starać?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (....)
    BTW, z nowości, to Nikon daje właśnie możliwość upgrade'u D3 w celu podwojenia buforów jpg i raw. Niezależnie od kosztów, to lepsze sto razy niż czekanie na następną puszkę jak w C. Nikon chyba chce podgonić przed olimpiadą, czyżby musieli się aż tak starać?
    Może i lepsze ale 2200 + vat to jest rozbój. Nie jestem pewien czy to taki miły gest ze strony firmy.
    Co do nadganiania to musieli coś zrobić, bo marek ma sporo większy bufor, a i tak nie powala. W D3 było cieniutko pod tym względem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thom Hogan
    information about: the Coolpix P6000. Others have written about this camera for awhile now, mostly due to a leaked French flyer, so there's not a lot I can add to what's already known. Basically a wide-angle to modest telephoto (4x) Coolpix using a 13.5mp compact sensor, the P6000 marks the return of some P to the P lineup. For example, we get the return of NEF recording. Plus we now have two user setting capabilities on the Mode dial for getting to standard setups faster. The hot shoe is still there, but still not centered over the lens. Unlike the P5000/P5100, the built-in flash is a pop up one, though it still won't clear the WC-E76 or other conversion lens (you'll need a UR-21 for that, so those of us with the UR-20 used by the P5000 get to add another hollow tube to our collection). The lens is reputed to be both ED (two elements) and VR.

A lot of folk didn't believe the French flyer because of the GPS and network references, but there they are on the Mode dial: a GPS setting and a Camera->Storage icon. It appears that Nikon is making a concerted effort to embrace GPS and WiFi across their product line (hint: this won't be the last time you see me mention GPS support on an upcoming product you might not expect to have it).
    Fajny musi być ten G10
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może i lepsze ale 2200 + vat to jest rozbój.
    O faq! Dolar po 5,4 pln... znowu juesejokej... nigdy się nie nauczą...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 01-08-2008 o 14:01 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28830252

Od razu odpowiem akustykowi: post ma 22 godziny i żadnej bezpośredniej odpowiedzi od bythom...

28/1.4 plizzz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28830252
    Od razu odpowiem akustykowi: post ma 22 godziny i żadnej bezpośredniej odpowiedzi od bythom...
    no to pewnie D90, bo najwyzsza pora na ten korpus. w D3X raczej watpie, bo by Nikon walnal 3 puszki FF w polrocznym odstepie. aczkolwiek patrzac na to jak ostatnio walcza, to nie da sie tego zupelnie wykluczyc.
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 176 z 332 PierwszyPierwszy ... 76126166174175176177178186226276 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów