Strona 172 z 332 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (...)

Tak jak pisałem: W Polsce 5D to dopiero zacznie się sprzedawać czy się to komuś podoba czy nie.
    (....)
    Oj tak to może być prawda. Jeszcze nigdy puszka z takim obrazowaniem nie była tak dostępna. A sądzę, że cena jeszcze poleci w dół.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oj tak to może być prawda. Jeszcze nigdy puszka z takim obrazowaniem nie była tak dostępna. A sądzę, że cena jeszcze poleci w dół.
    to jest jak w banku, gdy wyjdzie następca 5D to po 2-3 miesiącach cena używek spadnie o kilkadziesiąt procent.
    Ludzie mają kasę. Ci co kupowali 2 lata temu za ponad 10 tys nie będą mieli problemu, by teraz nabyć taniej następcę i pozbyć się 5D za cenę rynkową. A ta przy dużej podaży będzie ostro spadać.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-07-2008 o 23:14
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    2. Będę zaj-ście wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące know how obróbki nef'ów D3 (NX2 preferowany) tak aby przypominały cr2 z 5D.
    Tak z grubsza i na szybko:

Zakładka Base Adjustments>Light&Color Adjustments

>Levels & Curves:
    punkt 1: in=4 out=8
    punkt 2: in=76 out=83
    punkt 3: in=163 out=163
    punkt 4: in=205 out=205

>LCH>Croma:
    In: 36° Out: 15

>Camera Adjustments>Picture Control:
    Standard

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Tak z grubsza i na szybko:

Zakładka Base Adjustments>Light&Color Adjustments

>Levels & Curves:
    punkt 1: in=4 out=8
    punkt 2: in=76 out=83
    punkt 3: in=163 out=163
    punkt 4: in=205 out=205

>LCH>Croma:
    In: 36° Out: 15

>Camera Adjustments>Picture Control:
    Standard
    Dziękuję.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wlasnie rozpakowuje D700 - jesli ktos jest z B-stoku to zapraszam do Galerii Bialej

edit:

ISO 200

ISO 6400

Mam tez pozostale czulosci na tym samym kadrze lacznie z NEF'ami, ale to niestety dopiero poznym wieczorem. Zalaczony JPEG pochodzi prosto z aparatu. Wylaczone wszelkiego rodzaju odszumiacze etc. Obiekt ktory zostal sfotografowany nie daje pelnego obrazu szumow z prostej przyczyny - nadruk posiada je sam w sobie

Nie mam tu nigdzie pod reka 5D ani 3D, aby mozna bylo porownac.

PS. Wkurzajace jest przednie kolko zmiany nastaw, ktore jest nie dosc ze zbyt gleboko osadzone (tak tak, aby uniknac przypadkowej zmiany parametrow, ale sprobojcie nim pokrecic w rekawicach) to jeszcze jego odleglosc od srodkowego palca spoczywajacego na uchwycie jest za mala przez co bardzo niewygodnie jest nim obracac palcem wskazujacym (tym od spustu migawki :P ).

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czacha, wiem że warunki nie te, ale ta fotka na wysokim iso nie wypadła najlepiej. Jak mówisz przez jakość wydruku. Może jakaś klientkę ustrzel
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    PS. Wkurzajace jest przednie kolko zmiany nastaw, ktore jest nie dosc ze zbyt gleboko osadzone (tak tak, aby uniknac przypadkowej zmiany parametrow, ale sprobojcie nim pokrecic w rekawicach) to jeszcze jego odleglosc od srodkowego palca spoczywajacego na uchwycie jest za mala przez co bardzo niewygodnie jest nim obracac palcem wskazujacym (tym od spustu migawki :P ).
    Ze mną jest chyba coś nie teges, bo mnie się kółko pod spustem spodobało od pierwszego pokręcenia (przynajmniej w D3)...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolory z tych sampli ze ślubu są faktycznie do bani. Tam gdzie robi się jasno kolory wpadają w jakieś takie szarości.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dwa kolejne sample z D700 + 24-70

ISO 400
    ISO 6400

Ponownie JPEG prosto z aparatu - wszystkie odszumiacze ustawione na OFF.

Co do przedniego kolka to juz zdazylem zapomniec jak bylo w D3, ale w D700 jest beznadziejnie .. moim zdaniem. Z reszta tak samo jest w D300 - przy duzych dloniach i dlugich palcach nie da sie pokrecic przednim pokretlem bez polamania palca w stawach

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozbawił mnie wygląd paska na szyję od D700 . Jakby ktoś nie widział to ma wielki napis "Nikon D700 FX". Jak to spece od marketingu żerują na ludzkiej skłonności do snobizmu . Ja sobie chyba wygraweruję na swoim CANON 5D FULL FRAME ;-)

Strona 172 z 332 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów