"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
to jest jak w banku, gdy wyjdzie następca 5D to po 2-3 miesiącach cena używek spadnie o kilkadziesiąt procent.
Ludzie mają kasę. Ci co kupowali 2 lata temu za ponad 10 tys nie będą mieli problemu, by teraz nabyć taniej następcę i pozbyć się 5D za cenę rynkową. A ta przy dużej podaży będzie ostro spadać.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-07-2008 o 23:14
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Wlasnie rozpakowuje D700 - jesli ktos jest z B-stoku to zapraszam do Galerii Bialej
edit:
ISO 200
ISO 6400
Mam tez pozostale czulosci na tym samym kadrze lacznie z NEF'ami, ale to niestety dopiero poznym wieczorem. Zalaczony JPEG pochodzi prosto z aparatu. Wylaczone wszelkiego rodzaju odszumiacze etc. Obiekt ktory zostal sfotografowany nie daje pelnego obrazu szumow z prostej przyczyny - nadruk posiada je sam w sobie
Nie mam tu nigdzie pod reka 5D ani 3D, aby mozna bylo porownac.
PS. Wkurzajace jest przednie kolko zmiany nastaw, ktore jest nie dosc ze zbyt gleboko osadzone (tak tak, aby uniknac przypadkowej zmiany parametrow, ale sprobojcie nim pokrecic w rekawicach) to jeszcze jego odleglosc od srodkowego palca spoczywajacego na uchwycie jest za mala przez co bardzo niewygodnie jest nim obracac palcem wskazujacym (tym od spustu migawki :P ).
Czacha, wiem że warunki nie te, ale ta fotka na wysokim iso nie wypadła najlepiej. Jak mówisz przez jakość wydruku. Może jakaś klientkę ustrzel![]()
Kolory z tych sampli ze ślubu są faktycznie do bani. Tam gdzie robi się jasno kolory wpadają w jakieś takie szarości.
Dwa kolejne sample z D700 + 24-70
ISO 400
ISO 6400
Ponownie JPEG prosto z aparatu - wszystkie odszumiacze ustawione na OFF.
Co do przedniego kolka to juz zdazylem zapomniec jak bylo w D3, ale w D700 jest beznadziejnie .. moim zdaniem. Z reszta tak samo jest w D300 - przy duzych dloniach i dlugich palcach nie da sie pokrecic przednim pokretlem bez polamania palca w stawach![]()
Rozbawił mnie wygląd paska na szyję od D700. Jakby ktoś nie widział to ma wielki napis "Nikon D700 FX". Jak to spece od marketingu żerują na ludzkiej skłonności do snobizmu
. Ja sobie chyba wygraweruję na swoim CANON 5D FULL FRAME
;-)