Nie rozumiem. Jak będę widział wady to napiszę. Wszystko ma wady i o tym mówiłem bez klapek na oczach. Np brak ISO 50 to już mogę napisać :smile:
Pytanie czy oceniać "obiektywnie" tzn patrząc na potrzeby wszystkich (oceniac LV, wysokie ISO), czy oceniać "subiektywnie" - jakie jest pod kątem moich potrzeb. Studio, niskie ISO, ilość MPx itd.
Za wyjątkiem niskiego ISO i ilości MPx to to body powinno mi się podobać, przyznam, że jestem pozytywnie nastawiony i mam nadzieję się nie zawieść. Skoro to jest w funkcjach nie gorsze niż D200/D300, a w obrazowaniu jak D3, to już naprawdę nie na wiele można się skarżyć. Za bardzo skupione punkty AF-a - to tez mi się narzuca. Krzyżowe - nie ma ich po bokach. To tak ze specyfikacji body. Tak naprawdę to trzeba być malkontentem by teraz narzekać na nikona. Ergonomia taka jaka lubię, wszystkie funkcje jakie potrzebuję są, wysokie ISO od czasu D3 i D300 jest bdb lub wręcz super.
Można napisać, że nie potrafią parzyć kawy, ale ja jestem wrogiem zbędnych bajerów, więc mi w nikonie do doskonałości brakuje 30 MPx, punktów AF po całej matówce i dobrego ISO 100. D3x będzie bliski tego.