Strona 16 z 262 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Powiem tak: O K**WA 9fps w FF, (prawdopodobnie) porownywalny AF w obydwu body, D3 w cenie tego samego rzędu co 1Dmk3, grip do D300 chyba najlepszy wizualnie jaki w ogóle widziałem (mój ideał to taki, który "zlewa" się z body w jedno) do tego dający 9fps w puszce prosumer , samo D300 nie ustepujące wiele Markowi3, 14bit, liveview, ISO , wszystkie te zabawki wireless w szczególności zintegrowanie tego w ładną całość, długie tele nareszcie na poziomie Canona...

Jeśli to wszystko w "realu" wygląda tak dobrze jak na papierze... to Canon dostał w d*** do tego niewiele może zrobić, bo już się wypstrykał z nowości (?). I nawet naśmiewanie się z tego, co do niedawna dla Nikoniarzy było "niestotne i mi akurat niepotrzebne" a teraz na 100% stanie się "absolutnie niezbędne" tego nie zmieni ;-)

Jest dobrze :-D I będzie lepiej :-D bo ta zniewaga krwi wymaga ;-)

Hmm... może zamiast 500IS i drugiego Marka lepiej/taniej byłoby D300 i nową żółtą 500tkę?...
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 23-08-2007 o 09:43

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Powiem tak: O K**WA 9fps w FF, (prawdopodobnie) porownywalny AF w obydwu body, D3 w cenie tego samego rzędu co 1Dmk3, grip do D300 chyba najlepszy wizualnie jaki w ogóle widziałem (mój ideał to taki, który "zlewa" się z body w jedno) do tego dający 9fps w puszce prosumer , samo D300 nie ustepujące wiele Markowi3, 14bit, liveview, ISO , wszystkie te zabawki wireless w szczególności zintegrowanie tego w ładną całość, długie tele nareszcie na poziomie Canona...

Jeśli to wszystko w "realu" wygląda tak dobrze jak na papierze... to Canon dostał w d*** do tego niewiele może zrobić, bo już się wypstrykał z nowości (?). I nawet naśmiewanie się z tego, co do niedawna dla Nikoniarzy było "niestotne i mi akurat niepotrzebne" a teraz na 100% stanie się "absolutnie niezbędne" tego nie zmieni ;-)

Hmm... może zamiast 500IS i drugiego Marka lepiej/taniej byłoby D300 i nową żółtą 500tkę?...
    bana mu?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nareszcie ktoś przejrzał na oczy!!!
    Ja tez się cieszę bo rzeczywiście zdrowa konkurencja to dla uzytkowników wszystko co najlepsze...i ciesze sie też z innego powodu...że nie mam jeszce rozbudoiwanego systemu... :> a powoli zaczynam stawać finansowo na nogi...wię kto wie :P
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Początki nałogu Awatar Drozdi
    Miasto
    EU

Domyślnie

Powiem tak: O K**WA
    Jaka KROWA?

Hehe, ten 40D to naprawde kotlet Nikon pokazal klase.

PUK PUK CANON! CZAS SIE OBUDZIC

P.S.
    Jak przeczytalem nowosci Nikona, to tez powiedzialem "O KROWA!"
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powiem tak: O K**WA 9fps w FF, (prawdopodobnie) porownywalny AF w obydwu body
    A dwie K***y to nie łaska?

http://nikonimaging.com/global/news/2007/pdf/d300nr.pdf
    "
    AF fine adjustment possible
    Focal plane contrast [in Liveview (Tripod) mode]
    "
    Czy w nowym firmware do 40D Canon zechce to uwzględnić, bo chyba lepiej wziąć AF z kompaktów do trybu LiveView niż kłapać lustrem (a kłapanie zostawić, czemu nie)?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale po co? Przecież "BF/FF to problem wyłącznie u Canona" ;-)
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd
    Focal plane contrast [in Liveview (Tripod) mode]
    A o to wołałem jak tylko pojawiły się pierwsze body z LiveView.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mnie odrobine dziwia komentarze ktora mowia, ze Canon wypada blado w stosunku do zaprezentowanych dzis Nikonow. Ale chwila.. obie firmy pokazaly sprzet z nieco innych segmentow rynkowych. Chyba ze dla kogos roznica 1/3 ceny pomiedzy 40D a D300 to nieistotny szczegol?

Ja widze to tak - od minimum do maximum..

Kod:
    D40x
           400D
    D80
           40D
    D300
           5D
    D3
           1D(s)
    .. przy czym nalezy wspomniec ze nikt z nas nie wie jakiej jakosci zdjecia daja 40D, D300 oraz D3.

Tak czy siak mamy zapelniony rynek od najnizszej po najwyzsza polke bez wiekszych luk jakosciowo/cenowych. Przeciez o to w tym wszystkim chodzi! Zadna z fim nie ma monopolu. A to czy ktos robi zdjecia aparatem Nikona czy Canona nie ma najmniejszego znaczenia. Grunt ze jest w czym wybierac. A gdy dodac do tej "skali" jeszcze Pentaxy i Sonolote to mamy naprawde raj dla fotografow.. nie mowiac juz o onanistach.

Domyślnie

Nikon nie chce być gorszy pewnie
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    w mysl zasady sami nie potrafimy ustaw sobie sam
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A o to wołałem jak tylko pojawiły się pierwsze body z LiveView.
    I do dziś był to głos wołającego na puszczy

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    w mysl zasady sami nie potrafimy ustaw sobie sam
    Jak mnie uczono, najlepsza automatyka, to taka, którą można wyłączyć...

PS
    Ja zamówiłem do pracy 40D+17-40/4+70-200/4+WFT-3A - wyszło jak za MkIII - wahałem się chwilę (no dobra, dłuuuuższą chwilę ) przejrzawszy specyfikację D300, ale przeważyły obiektywy, wi-fi w gripie i przede wszystkim - EOS SDK za darmo od ręki!!!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 16 z 262 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów