Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bezsprzecznie aparat dla wielu będzie spełnieniem marzeń. Myślę że też dla pewnej części osób tutaj.
    Mnie dziwi czemu nie popracowali nad matrycą z natywnym iso100 albo nawet 50 byłaby wtedy doskonała puszka do studia i uzupełnienie dla D3, a tak to jest takie tuptanie w miejscu. Wkładanie tych samych bebechów do kolejnych (skąd inąd pewnie bardzo dobrze zaprojektowanych) korpusów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mnie dziwi czemu nie popracowali nad matrycą z natywnym iso100 albo nawet 50 byłaby wtedy doskonała puszka do studia i uzupełnienie dla D3, a tak to jest takie tuptanie w miejscu. Wkładanie tych samych bebechów do kolejnych (skąd inąd pewnie bardzo dobrze zaprojektowanych) korpusów.
    Tak jak w przypadku Canona, trzeba mieć zawsze jakiś cel przed sobą ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Tak jak w przypadku Canona, trzeba mieć zawsze jakiś cel przed sobą ;-)
    Natywne ISO100 na matrycy skutkuje wyższym podbiciem sygnału na pozostałych ISO i przez to są trochę bardziej szumiące. Nikon chciał pewnie żeby D3 był lepszy w kategorii szumów od 5D i dlatego świadomie zrezygnował z ISO100 żeby 6400 i wyżej były lepsze niż w Canonie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bezsprzecznie aparat dla wielu będzie spełnieniem marzeń. Myślę że też dla pewnej części osób tutaj.
    no taka maja polityke
    d100/d70/d50/d40 z ta sama matryca
    d200/d80/d40x/d60 znow to samo
    teraz d3/d700
    nastepny ruch to d300/d90?/d60x?

ale z numeracja jest pomieszane zdrowo jeszcze troche i entry level zejdzie sie numerami z amatorska polka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów