Strona 148 z 332 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 471 do 1 480 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Możesz rozwinąć, bo jakoś nie łapię o jakie nowe wcielenie i którego Nikkora 80-200 chodzi?
    (....)
    http://imaging.nikon.com/products/im..._28d/index.htm
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    proponuję czytać uważnie i starać się zrozumieć. Mówimy tu od dłuższego czasu o D700 i o tym właśnie aparacie się wypowiadałem w cytowanym kawałku. Podobnie jak moi rozmówcy których z kolei ja cytowałem.
    No tak, D700... Sorry.
    Ale proponuję nie oceniać body, którego jeszcze nie widziałeś na podstawie innych puszek. Nikon ma to do siebie, że w nawet niższym modelu potrafi zrobić coś lepszego pod względem obrazowania - np. D70 i D50...:-)
    Za kilka dni wszystko się wyjaśni :grin:
    Kolekcjoner, dalej nie rozumiem...??: Że niby co ma być zmienione w tym obiektywie? Dołożą stabilizację? O to chodzi? Bo silnik już był - AF-S 80-200/2.8D, którego z kolei zastąpił 70-200VR...

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nikon ma to do siebie, że w nawet niższym modelu potrafi zrobić coś lepszego pod względem obrazowania - np. D70 i D50...:-)
    no tak, czyli zaoferują za 10k aparat mający większość funkcji nowego i jak na razie topowego modelu D3, przy czym taniej o 30% i do tego z lepszym obrazowaniem..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(.....)
    Kolekcjoner, dalej nie rozumiem...??: Że niby co ma być zmienione w tym obiektywie? Dołożą stabilizację? O to chodzi? Bo silnik już był - AF-S 80-200/2.8D, którego z kolei zastąpił 70-200VR...

Pozdrawiam
    Może ja jestem ślepy albo moi koledzy spod żółto-czarnego znaku ale ten obiektyw ma śrubokręt i chodzi o to żeby go nie miał w zamian za normalny ring USM czy jak on się tam nazywa. Jaśniej już nie potrafię :-P.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

EDIT Kubaman: o shit, wielkie sorry!

zamiast zacytowac posta to go wyedytowałem przez przypadek. Nie jestem w stanie przywrócić całości poprzedniego tekstu :/

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    no tak, czyli zaoferują za 10k aparat mający większość funkcji nowego i jak na razie topowego modelu D3, przy czym taniej o 30% i do tego z lepszym obrazowaniem..
    Czytaj uważnie - odniosłem się tylko do obrazowania, podając przykład z życia, gdzie procentowa różnica w cenie tamtych puszek była jeszcze większa.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 28-06-2008 o 12:01 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Napisałem się i kupa: przepraszam, mechanicznie kliknąłem i zamiast w "cytuj" trafiłem w "edytuj".

Cytat Zamieszczone przez Vadim
    Czytaj uważnie - odniosłem się tylko do obrazowania, podając przykład z życia, gdzie procentowa różnica w cenie tamtych puszek była jeszcze większa.
    czytam. w kontekście wątku. Lepsze obrazowanie ty wymyśliłeś, resztę mam ze specyfikacji i przemyconych folderów reklamowych. IMHO śmiechu warte - ten aparat, co zresztą ludzie piszą powszechnie w wątku na forum Nikona, to mały D3. Więc jakość obrazu znamy - a o to przecież się rozchodziło. Inaczej D3 pójdzie do lamusa.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał

Domyślnie

Właśnie tak czytam, i coś mi tutaj nie pasuje...
    Ok., to jeszcze raz - co do tych puszek, odniosłem się do samego obrazowania, podając przykład z życia, gdzie procentowa różnica w cenie pomiędzy tamtymi puszkami była jeszcze większa :-)
    Kolekcjoner, może nie jest tak źle z tą ślepotą, ale to już było...
    Nikon produkował 80-200 w wersji z silnikiem - AF-S 80-200/2.8D ED. Robił wtedy równoczenie dwa podobne zoomy - jeden, wymieniany przez Ciebie, w czwartej wersji 80-200/2.8 bez napędu i tego AF-S. Potem wypuścił na rynek AF-S 70-200/2.8VR (zmieniony zakres, silnik SWM i stabilizacja), zaprzestając produkcji AF-S 80-200/2.8.
    Stąd moje dopytywanie, co masz na myśli pisząc o "nowej" wersji 80-200, bo z silnikiem to już był...:grin:
    I powiem szczerze, że wiele osób żałuje, że go nie ma, bo optycznie to był chyba najlepszy zoom Nikona w tym zakresie, cenowo bardzo konkurencyjny dla 70-200VR, bardzo rzadko spotykany na rynku wtórnym.

Pozdrawiam

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może ja jestem ślepy albo moi koledzy spod żółto-czarnego znaku ale ten obiektyw ma śrubokręt i chodzi o to żeby go nie miał w zamian za normalny ring USM czy jak on się tam nazywa. Jaśniej już nie potrafię :-P.
    silent wave motor SVM = USM
    http://www.kenrockwell.com/nikon/80200afs.htm

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Każdy z Was mówi o innym obiektywie - ciekawe, kiedy się połapiecie, o który chodzi innemu

Kolekcjoner chciałby (jak i koledzy-żółtodzioby), żeby #4 wg KR dostał SVM, ale żeby nic więcej mu nie dodawano ani ujmowano. Chyba...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Każdy z Was mówi o innym obiektywie - ciekawe, kiedy się połapiecie, o który chodzi innemu

Kolekcjoner chciałby (jak i koledzy-żółtodzioby), żeby #4 wg KR dostał SVM, ale żeby nic więcej mu nie dodawano ani ujmowano. Chyba...
    Coś ciężko ze zrozumieniem...??:
    AF-S 80-200/2.8 to nic innego, jak przytaczany przez Kolekcjonera 80-200/2.8 tylko że z silnikiem i poprawioną formułą optyczną. To był następca tego 80-200, ale po nim pojawił się następny. Z niezrozumiałych dla mnie względów, Nikon zaprzestał produkcji AF-S 80-200, pozostawiając tego bez silnika.
    Jaśniej się nie da. :smile:

Pozdrawiam

Strona 148 z 332 PierwszyPierwszy ... 4898138146147148149150158198248 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów