Jeśli nowa piątka wyjdzie w podobnej cenie, to stanieje i to pewnie szybciej niż można by przypuszczać![]()
Jeśli nowa piątka wyjdzie w podobnej cenie, to stanieje i to pewnie szybciej niż można by przypuszczać![]()
jak widać nikon nie przejmuje się konkurencją canona tylko sam sobie robi międzypółkową konkurencję. 5D jest taniutki i czy ma to jakikolwiek wpływ na ceny lub dostępność taniej puszki FF w Nikonie:>
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Na razie maja jedną puszkę FF i tłum chętnych na długo wyczekiwaną klatkę pełną pikseli. Amator d3 raczej nie kupi, d700 już szybciej, a kiedy rynek tych którzy_koniecznie_muszą_mieć_FF trochę się nasyci ceny zaczną spadać i pewnie 5d, 5dmk2, 3d czy 7d czy co tam w końcu będzie się do tego mocno przyczyni. Kto by uwierzył rok temu, że nowy 40d będzie można dostać za nieco ponad 2500zl?Ja na pewno nie
![]()
Ja też nie![]()
.
Teraz pojawiły się nowe "rumory", że ma być nowe 70-200 i nowe 28-70. To pierwsze by miało sens - o ile mowa oczywiście o wesji bez IS-a (tej chyba nic nie brakuje). Wiem że nikonowcy czekają na nowe wcielenie 80-200 z "normalnym" AF-em. Co do drugiego szkła to jakoś średnio widzę jego sens - chyba, że będzie to po prostu tania alternatywa dla 24-70. Taki kit
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Vadim ; 28-06-2008 o 08:19 Powód: Automerged Doublepost