Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no i to by bylo jakies rozwiazanie. w tym wszystkim jeszcze nie widze mozliwosci zapisu JPEG (bo by tam Quad-Core musial siedziec i po byku system chlodzenia ), ale na RAW-a by starczylo.
    Ano właśnie niekoniecznie. Jak już czujnie zauważył Muflon, dżejpegi i takie tam poukładane standardy robi ASIC (specjalizowany scalak), który hurtem-ciurkiem i masowo-równolegle zamienia w potoku RAW na JPEG. W rezultacie, po kompresji pozostaje znacznie mniej do przesłania i znacznie mniej się wszystko grzeje.
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co prawda wtedy D3 nikt nie kupi ale zakładamy przecież, że w dziale marketingu Nikona siedzą idioci
    [...]
    Jedno mnie ciekawi. Jak to rozwiążą marketigowo? Wypuszczenie w podobnym czasie FF-a przez S i N na tej samej matrycy (przepraszam na bardzo podobnej ) może zaszkodzić premierze Sony. Sądzę że albo premiery będą się istotnie różnić w czasie albo puszki będą zupełnie inaczej pozycjonowane. Być może skaże to D3X na kompletną niszę?
    Nikon zapewne rozwiąże Twoje problemy za jednym zamachem: D3X będzie kosztował D3x2 - więc i chętnych na samo D3 raczej nie ubędzie...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    (....)
    Nikon zapewne rozwiąże Twoje problemy za jednym zamachem: D3X będzie kosztował D3x2 - więc i chętnych na samo D3 raczej nie ubędzie...
    Wiesz czy moje to wątpię . Natomiast takie "rozwiązanie" też mi się wydaje najbardziej prawdopodobne .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów