tu jest na to rada:
http://www.optyczne.pl/917-nowość-Su..._tym_roku.html
ale mi wystarczy 5 kl/s w zupełności.
tu jest na to rada:
http://www.optyczne.pl/917-nowość-Su..._tym_roku.html
ale mi wystarczy 5 kl/s w zupełności.
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Jedno mnie ciekawi. Jak to rozwiążą marketigowo? Wypuszczenie w podobnym czasie FF-a przez S i N na tej samej matrycy (przepraszam na bardzo podobnej![]()
) może zaszkodzić premierze Sony. Sądzę że albo premiery będą się istotnie różnić w czasie albo puszki będą zupełnie inaczej pozycjonowane. Być może skaże to D3X na kompletną niszę?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ano właśnie niekoniecznie. Jak już czujnie zauważył Muflon, dżejpegi i takie tam poukładane standardy robi ASIC (specjalizowany scalak), który hurtem-ciurkiem i masowo-równolegle zamienia w potoku RAW na JPEG. W rezultacie, po kompresji pozostaje znacznie mniej do przesłania i znacznie mniej się wszystko grzeje.
Nikon zapewne rozwiąże Twoje problemy za jednym zamachem: D3X będzie kosztował D3x2 - więc i chętnych na samo D3 raczej nie ubędzie...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
1D mkIII ma 10fps przy 10Mpix, to nie o rzad wielkosci mniej i jakos daje rade.
Jak widac trzeba bylo zastosowac dwa procki, ale jest w stanie to obsluzyc.
Ja czekam ktory pierwszy dslr zacznie krecic filmy.
Jesli DIGICIII potrafi przemielic 6,5 x 10MPix to da rade 30fps x 2MPix dla full HD, do tego sprzetowy kodek H.264 i mamy kamere :-D
Kapitan Wagner