Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    bez jajec. przetłukłem d3 dobrych 1000 zdjęc i aparat faktycznie ma świetne wysokie czułości. ale gołym okiem widać, że przy wyłaczonym NR od iso 1000 zaczyna się mocne odszumianie, zas od 1600 bardzo agresywne!

niemniej jest to zrobione wspaniale, nie giną detale, kolory trzymają poziom. natomiast dynamika spada, spadać musi.

w kazdym razie twierdzenie, że wyłazcenie NR w d3 to wyłaczenie odszumiania to naiwne bajki.
    Ja to nawet kiedyś próbowałem napisać - wtedy jak była ta histeria, że D3 zawojuje świat i jak się go nie ma to w ogóle o dobrych zdjęciach można zapomnieć. Głównie niepodobały mi się bardzo "twarde" kolory (nie potrafię tego inaczej opisać), które widzę na zdjęciach z D3 (szczególnie przy wyższych iso) ale zostałem zakrzyczany, że przecież D3 to cud świata i ja się nie znam i nie potrafię dość nabożnie się do niego odnosić :rolleyes:. Więc już siedzę sobie dalej cicho w moim grajdołku.

BTW: to co robi MMM pokazuje co można zrobić softem, a co dopiero jak się w pełni zna wszystkie tajniki matrycy (tak jak inżynierowie w fabie).

BTW2: czornyj w wątku podlinkowanym wyżej przeze mnie pokazuje też to samo tylko w odwrotną stronę

BTW3: obrazuje to, że obecnie softem można zdziałać cuda i wszystkie te opowieści o wyższości można sobie wsadzić w....
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-03-2008 o 00:51
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów