Strona 323 z 332 PierwszyPierwszy ... 223273313321322323324325 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 221 do 3 230 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

klasyk klasykiem, ale to udowodnione naukowo jest

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

bo to oczywista oczywistosc, niemal fakt autentyczny

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Współczuje klientom... jeśli nie wiesz jak przełączyć ze standard na portrait, AWB zdecydowanie lepszy (D3 vs 5D) a lampa jakby czytała w myślach. Przemilczę AF i lag Nie dobija się klik-klaka.
    Może przeczytaj instrukcję?

Nie wiem jak w D3 działa AWB ale w D700 gubił się podobnie jak nie mocniej niż moje 5d. Kolor skóry z D700 ciągle żółty niestety tez nie jest fajny i to na pewno nie kwestia ustawień. O Lagu nie mowie bo to jest fakt ze D700 to rakieta. Co do kwestia Afa działam gł. na środkowym i ogromnej różnicy nie widzę. A klientom nie musisz współczuć bo wole pracować na "rozpoznanym sprzęcie" D700 idzie w odstawkę.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    ale w/g kogo mial pokazac? forumowych marzycieli?
    Wg rumorsów mniej i bardziej wiarygodnych.
    Miał być nowy 14-24,lub poprawiony 17-40, ewentualnie 16-50.

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Zara, zara... to już automagicznie obrazek w 5D2 się poprawił?
    A pamiętam te narzekania i zawodzenia po wejściu 5D2 że jego obrazowanie jest do d..y w porównaniu do poprzednika.

Chwila,chwila,a kto pisał,że "obrazowanie jest do d..y w porównaniu do poprzednika" ? Jest wg mnie gorszy w porównaniu do starej piątki,ale bez przesadyzmu i dopowiadania niewypowiedzianego, nic ponadto.
    Zresztą,jestem w stanie pogodzić się z "niedogodnościami" matrycy 5d2 w imię lepszego AF i lepszych szerokich szkieł

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Wg rumorsów mniej i bardziej wiarygodnych.
    Miał być nowy 14-24,lub poprawiony 17-40, ewentualnie 16-50.
    Hehe. I to w sumie mógłby być cały komentarz. Wymieniasz dokładnie szkła, które są od marzycieli i nie mają konkretnych podstaw bytu.

17-40 raczej długo nie poprawią, bo nie ma co tam poprawiać. Ostre rogi? A po co jak jest tani. Poprawią i radzą cene 2xaktualna, tego oczekujesz?

16-50? Jak ze światłem 2.8 to nie ma szans i koniec. Ze światłem 4 to byłby niezły obiektyw. Tylko jak będzie kosztował $1500-$1700 to ja wolałbym kupić stre 17-40L i większość też. Więc znowu bez sensu.

14-24? Totalnie beznadziejny zakres ogniskowych. Jedyne co w nim fajnego to to, że jest ostry u Nikona. Jakby był mniej ostry to praktycznie nikt by się tym obiektywem nie jarał. Canonowskie 16-35 to idea IDEALNY zakres reporterski. Landszafty i architekture pomijam, bo tam światła 2.8 się nie kupuje (o oszczędza krzyż od ciężarów). Tak więc realnie rzecz biorąc po co takie szkło?

Z tego typu podobnych szkieł jedyne realne to 16-35III o ostrości dorównującej temu nikkorowskiemu 14-24. Niestety obawiam się, że przyjdzie poczekać jeszcze z 5 lat bo mkII jest za młoda.

A te rumorsy nigdy nie wyszły ponad CR1, a nie wiem czy wiesz, ale CR1 działa mniej więcej tak: wysyłasz podobnego maila z 5 adresów w ciągu tygodnia i wpada na strone info, a później gietrzy się brandzluje na CB.
    Jak tak bardzo potrzebujesz to mogę Ci wyprodukować CR1...jakie chcesz? Może 16-35/2.0 ? Myśle, że to byłby hit...wagowy

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Chwila,chwila,a kto pisał,że "obrazowanie jest do d..y w porównaniu do poprzednika" ?
    Wszyscy którzy czytali pierwsze testy zmieszczone w sieci *

* - mam nadzieję że zrozumiała jest ta 'żaluzja'

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Aktualnie jestem posiadaczem systemu Canona posiadam 5dmkII od 2 tygodni mam tez Nikona D700. wniosek z mojego porównania obu puszek jest taki ze nikon idzie na allegro. Wcale nie powala tak ta szybkość a obrazek odstaje gł. kolorami i to bardzo duzo, a to całe gadanie o mitycznym idealnym AWB czy pracy z Lampa to raczej ściema
    No to żeś teraz uderzył kulą w płot...
    "Od zawsze" wiadomo, że AWB to akurat jest lipny w D700, więc nie rozumiem skąd wziąłeś info o tym jakoby miał być "idealny" ?
    Co do pracy z lampą... Co jest nie tak?
    żółte FX + DX

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mek Zobacz posta
    No to żeś teraz uderzył kulą w płot...
    "Od zawsze" wiadomo, że AWB to akurat jest lipny w D700, więc nie rozumiem skąd wziąłeś info o tym jakoby miał być "idealny" ?
    Co do pracy z lampą... Co jest nie tak?
    Przemku ja nie wzbudzam kolejnej wojny systemowej, swoje info na temat "ideału nikona" opieram o to co mówią znajomi nikoniarze. Ciągle posiadam D700 i gdyby nie to ze utrzymanie 2 systemów jest drogie to myślę ze by został ze mną mimo wszystko jako szybka puszka FF

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja miałem kiedyś pomysł na 5DM2 ale wziąłem od kogoś na warsztatach i nie ustawił ostrości w studio i mi przeszło.
    Później jakoś brałeś mój 5II w tym samym studio, ustawiał 100x100, ale o tym już zapomniałeś. Wybiórcza pamięć może prowadzić do posądzania o stronniczość..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Później jakoś brałeś mój 5II w tym samym studio, ustawiał 100x100, ale o tym już zapomniałeś. Wybiórcza pamięć może prowadzić do posądzania o stronniczość..
    - Jakoś nam sie kontakt nagle urawał...
    - Po ostatniej waszej wizycie zgineły nam pieniądze...
    - Jak to!? Chyba nie myślicie, że to my je wam ukradliśmy!?
    - Nie, nie! Niedługo potem sie znalazły. Ale wiesz, niesmak pozostał...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 323 z 332 PierwszyPierwszy ... 223273313321322323324325 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów