Jedyną rzeczą,jaka póki co odstrasza mnie od Nikosia to generowany przez te aparaty kolor skóry w odcieniu blado-sino-czasem zielonym .Jak będę w stanie z tym sie uporać w PP w zadanym interwale czasowym to krótka piłka.
Jedyną rzeczą,jaka póki co odstrasza mnie od Nikosia to generowany przez te aparaty kolor skóry w odcieniu blado-sino-czasem zielonym .Jak będę w stanie z tym sie uporać w PP w zadanym interwale czasowym to krótka piłka.
Tak sobie czytam o wyższości Nikona nad wszystkim innym i od początku mojej przygody z tym forum ciągle te same teksty o tym, że jak Nikon coś tam jeszcze pokaże, to tabunami zacznie się migracja profesjonalnych użytkowników z obozu C pod sztandary N. Tak czekam na te sterty 5dmk2 walające się po przydrożnych rowach i czekam, a tu nic... Rozczarowany jestem tym Nikonem. Ciągle nie daje tego o czym marzycie, czy tylko tak obiecujecie dla samych obietnic? Powiedzcie coś, bo nie wiem, czy mam sobie robić nadzieję na znalezienie w trawie porzuconych Canonów, czy jednak mam zacząć oszczędzać?
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Jak będę miał obraz z matrycy z 5D2 w puszce N,to bez wahania migruję.
Canon miał pokazać nowe szerokie szkła nawiązujące do standardów jakościowych chociażby 14-24G,a co pokazał? No dobra,kilka telebiałasów,ale z tymi chyba nie trafił w mój target.
Zdaje się,że MM-architekci sprzedaje swoją 5-kę,ciekawe dlaczego?
Ja miałem kiedyś pomysł na 5DM2 ale wziąłem od kogoś na warsztatach i nie ustawił ostrości w studio i mi przeszło. Nikon z kolei i to dzisiaj zabytek D100 nigdy mnie nie zawiódł z ostrością ale ( wiem, że to brzmi głupio ale jednak) od czasu do czasu robił nieostre zdjęcia. Trzeba było zmienić rozdzielczość i wracało do normy. Olympus E3 jest teraz wystarczający ale od czasu do czasu robi dwa zdjęcia naraz co doprowadza mnie do pasji. Wydaje mi się, że w każdym systemie coś jest w poprzek i działa do bani albo czegoś brakuje. Niestety dochodzimy do tego po zmianie systemu.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
czacha, no nie mow ze canon japan nie czyta tego forum![]()
Sebastian Małachowski
czornyj, widze ze siegnales po klasyk kina rodzimej produkcji w ktorym padlo to ponadczasowe zdanie ze "podobaja mi sie piosenki, ktore juz kiedys slyszalem..." .. jakze to pieknie oddaje sens dysusji![]()