Strona 322 z 332 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 211 do 3 220 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jedyną rzeczą,jaka póki co odstrasza mnie od Nikosia to generowany przez te aparaty kolor skóry w odcieniu blado-sino-czasem zielonym .Jak będę w stanie z tym sie uporać w PP w zadanym interwale czasowym to krótka piłka.

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Tak sobie czytam o wyższości Nikona nad wszystkim innym i od początku mojej przygody z tym forum ciągle te same teksty o tym, że jak Nikon coś tam jeszcze pokaże, to tabunami zacznie się migracja profesjonalnych użytkowników z obozu C pod sztandary N. Tak czekam na te sterty 5dmk2 walające się po przydrożnych rowach i czekam, a tu nic... Rozczarowany jestem tym Nikonem. Ciągle nie daje tego o czym marzycie, czy tylko tak obiecujecie dla samych obietnic? Powiedzcie coś, bo nie wiem, czy mam sobie robić nadzieję na znalezienie w trawie porzuconych Canonów, czy jednak mam zacząć oszczędzać?
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    ...
    jak Nikon coś tam jeszcze pokaże, to tabunami zacznie się migracja profesjonalnych użytkowników z obozu C pod sztandary N. ..
    Jak będę miał obraz z matrycy z 5D2 w puszce N,to bez wahania migruję.
    Canon miał pokazać nowe szerokie szkła nawiązujące do standardów jakościowych chociażby 14-24G,a co pokazał? No dobra,kilka telebiałasów,ale z tymi chyba nie trafił w mój target.
    Zdaje się,że MM-architekci sprzedaje swoją 5-kę,ciekawe dlaczego?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja miałem kiedyś pomysł na 5DM2 ale wziąłem od kogoś na warsztatach i nie ustawił ostrości w studio i mi przeszło. Nikon z kolei i to dzisiaj zabytek D100 nigdy mnie nie zawiódł z ostrością ale ( wiem, że to brzmi głupio ale jednak) od czasu do czasu robił nieostre zdjęcia. Trzeba było zmienić rozdzielczość i wracało do normy. Olympus E3 jest teraz wystarczający ale od czasu do czasu robi dwa zdjęcia naraz co doprowadza mnie do pasji. Wydaje mi się, że w każdym systemie coś jest w poprzek i działa do bani albo czegoś brakuje. Niestety dochodzimy do tego po zmianie systemu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Canon miał pokazać nowe szerokie szkła nawiązujące do standardów jakościowych chociażby 14-24G,a co pokazał?
    ale w/g kogo mial pokazac? forumowych marzycieli?

Domyślnie

czacha, no nie mow ze canon japan nie czyta tego forum
    Sebastian Małachowski

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Jak będę miał obraz z matrycy z 5D2 w puszce N,to bez wahania migruję.
    Zara, zara... to już automagicznie obrazek w 5D2 się poprawił?
    A pamiętam te narzekania i zawodzenia po wejściu 5D2 że jego obrazowanie jest do d..y w porównaniu do poprzednika.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gary Zobacz posta
    czacha, no nie mow ze canon japan nie czyta tego forum
    tak na prawde ja i Vitez jestesmy czlonkami zarządu Nikon Japan i specjalnie banujemy researcherów Canona, ktorzy przybywaja na forum w celu poznania a nastepnie zaspokojenia potrzeb kanonierow

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Zara, zara... to już automagicznie obrazek w 5D2 się poprawił?
    A pamiętam te narzekania i zawodzenia po wejściu 5D2 że jego obrazowanie jest do d..y w porównaniu do poprzednika.
    Nam się podobają obrazki, które już raz widzieliśmy. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać nam się obrazowanie, które pierwszy raz widzimy.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

czornyj, widze ze siegnales po klasyk kina rodzimej produkcji w ktorym padlo to ponadczasowe zdanie ze "podobaja mi sie piosenki, ktore juz kiedys slyszalem..." .. jakze to pieknie oddaje sens dysusji

Strona 322 z 332 PierwszyPierwszy ... 222272312320321322323324 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów