Strona 321 z 332 PierwszyPierwszy ... 221271311319320321322323331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 201 do 3 210 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Hmmm, co do D7000. Tak, 60D to plastikowa zabawka.

Najbardziej "wkurzył" mnie podwójny slot na karty i grip z joystickiem

Czemu u C. nawet piątka nie ma tych ficzerów? Czemu nie ma żadnej FF puchy z szybkim af, buforem i serią? Wystarczyłoby mi takie 5D z af z 40D i seria na tym poziomie. A nie kombinowanie po polsrodkach, 5DII i szukanie zajechanej 1DII do szybkich akcji.....
    Myślę że ta nikonowska premiera odbije się echem u Canona. Tzn mam taką nadzieję, bo Nikon znów dał czadu a Canon udaje że nie ma problemu (od lat kłopoty z af, małe wizjery, skąpstwo slotów, a teraz jeszcze miniaturyzacja i skąpstwo na materiałach...) Nikon pokazał że dasię
    Ja dawno bym zrezygnował gdyby jeszcze kolory były bardziej naturalne (choć w dobie szybkich kompów i świetnego fotoszopa/lajtrooma, wszystko chyba jest do zrobienia).
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mnie nie zależy na nazwie marki tylko na tym, żeby mi się dobrze fotografowało. Aktualnie Nikon +/- ma szklarnie, która mnie interesuje (pod warunkiem, że 35/1.4 będzie bardzo dobre, ale pewnie bedzie).

Więc kto wie, może kiedyś się przeniosę. Póki co nie jest aż tak źle w Canonie.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Spokojna głowa, jak tylko słupki sprzedaży canona będą lecieć w dół zaraz wyjdzie 65D ze slotami, mikroregulacja i eye control,do tego dadzą shift matrycy jak w pentaxie oraz gripa z ekranem jak te z allegro.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale moze nie przesadzajmy... czy ktos mysli, ze Canon nie wiedzial co Nikon pichci i pod tym katem nie wypozycjonowal 60D... ?

mnie zdjecia z tego D7000 akurat nie powalaja. zeby nie powiedziec, ze jest mydlo. do tego w duzej mierze drozsze szkla dla docelowego odbiorcy... wiec zostawmy te foldery i podjarke ficzerami, bo to nie o to chodzi...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Myślę że ta nikonowska premiera odbije się echem u Canona. Tzn mam taką nadzieję, bo Nikon znów dał czadu a Canon udaje że nie ma problemu (od lat kłopoty z af, małe wizjery, skąpstwo slotów, a teraz jeszcze miniaturyzacja i skąpstwo na materiałach...) Nikon pokazał że dasię
    Ja dawno bym zrezygnował gdyby jeszcze kolory były bardziej naturalne (choć w dobie szybkich kompów i świetnego fotoszopa/lajtrooma, wszystko chyba jest do zrobienia).
    Ostatnio też nad tym myślę, coraz częściej. Ja chcę od Canona szybkiej puszki FF, coś jak D700, czy D3 - z zachowaniem ergonomii (może drugi joy i przyciski ISO, etc na gripie) i matrycy z 5DII. Mogę sobie psioczyć, bo moim zdaniem, 24-70 jest lepsze u Canona (kolory, bokeh), 50L deklasuje 50'kę nikona chyba pod każdym względem, z 70-200 u N jest do wyboru tylko f/2,8 - słabo.

Jak dla mnie, Canon ma dobre szkła, nikon puszki. A Sony gripy
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ja chcę od Canona szybkiej puszki FF (...)
    1DsIII nie jest wystarczająco szybki?

Domyślnie

W to że C zareaguje na premiery N bym zbytnio nie wierzył - d700 ma dwa lata, a jego odpowiednika nie ma, a co dopiero na d3 czy !!! d3s.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1foto Zobacz posta
    np. tutaj
    Chyba żartujesz sobie. Chodzi o aktualne dane dla całego świata. Tylko wtedy taka dyskusja ma sens.

Czemu nie ma żadnej FF puchy z szybkim af, buforem i serią?
    A Ds?

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Wiesz to są ogólniki bez pokrycia. O jakim skąpstwie materiałów mówisz np. w amatorskich 40D czy w 50D? Czy o jakich małych wizjerach tu mowa? Są takie gdzie jest lepiej tu, są takie gdzie lepiej gdzie indziej.
    Tak generalizując to można udowodnić wszystko. Np to że w profesjonalnych korpusach Nikon pakuje badziew, a nie AF bo masz tylko 15 krzyżowych, a nie 39.

Bez sensu jest taka dyskusja. Canon i Nikon najwyraźniej zamienili się segmentami ostatnimi czasy i to jest fakt, a brandzlowanie się nowinakami technicznymi które chwilowo dają komuś przewagę jest dobre w kolorowych pismach a nie tutaj, bo to chyba poważne forum czy coś pokręciłem :wink:.

Cytat Zamieszczone przez yerzu Zobacz posta
    W to że C zareaguje na premiery N bym zbytnio nie wierzył - d700 ma dwa lata, a jego odpowiednika nie ma, a co dopiero na d3 czy !!! d3s.
    Dokładnie. Według przedstawicieli Canona sprzedaż 5DmkII była taka, że i tak nie wyrabiali z produkcją więc na co maja reagować??
    Z 60D wróżę to samo. Zresztą ochoczo wesprę Canona w jego beznadziejnej sytuacji jak tylko cena 60D ustali się na normalnym pozxiomie :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Aktualnie jestem posiadaczem systemu Canona posiadam 5dmkII od 2 tygodni mam tez Nikona D700. wniosek z mojego porównania obu puszek jest taki ze nikon idzie na allegro. Wcale nie powala tak ta szybkość a obrazek odstaje gł. kolorami i to bardzo duzo, a to całe gadanie o mitycznym idealnym AWB czy pracy z Lampa to raczej ściema

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Aktualnie jestem posiadaczem systemu Canona posiadam 5dmkII od 2 tygodni mam tez Nikona D700. wniosek z mojego porównania obu puszek jest taki ze nikon idzie na allegro. Wcale nie powala tak ta szybkość a obrazek odstaje gł. kolorami i to bardzo duzo, a to całe gadanie o mitycznym idealnym AWB czy pracy z Lampa to raczej ściema
    Współczuje klientom... jeśli nie wiesz jak przełączyć ze standard na portrait, AWB zdecydowanie lepszy (D3 vs 5D) a lampa jakby czytała w myślach. Przemilczę AF i lag Nie dobija się klik-klaka.
    Może przeczytaj instrukcję?
    the silence is deafening

Strona 321 z 332 PierwszyPierwszy ... 221271311319320321322323331 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów