Strona 292 z 332 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294302 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 911 do 2 920 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To jest dość ciekawy komentarz z CR:
    Ale jego uwagi mają czerwony zafarb - $1260 w Nikonie to budżetowy lens
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I właśnie do tego dąże. Gdyby w Canonie był 35II i 24I tylko, to wszyscy uważaliby że 35L ma idealną ogniskową do ślubów, ale że tabele pokazują przewage 24II nad 35I to wszyscy uważają, że to właśnie 24mm robi robote. I to jest smutne, bo zdecydowanie jestem zdania że obiektyw powinno się dobierać (zwłaszcza stałke) w pierwszej kolejności uwzględniając ogniskową i światło. Później można myśleć o rogach, af, konstrukcji, szczelności, wadze itd. Bo to dodatki, które nie rysują światłem (wspomniałem o rogach? )..
    Strasznie lubię 24mm do landszaftów - jest szeroko, są jakieś tam zniekształcenia, ale jest zdecydowanie "spokojniej", niż w przypadku np. 16mm. Poza tym, to fajna ogniskowa do np. streetu, ale jakoś mi się gryzie korpus FF z takim szkłem do typowego streetu ;P
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Poza tym, to fajna ogniskowa do np. streetu, ale jakoś mi się gryzie korpus FF z takim szkłem do typowego streetu ;P
    IMHO za dużo trzeba kontrolować przerysowania przy 24mm na FF przy ludziach. A street to ludzie i szybkie strzały. 35mm lub 50mm panie

Zresztą, popatrz na zdjęcia miclesa ze streetu. Te robione na UWA są paskudne w większości. Te robione 28mm zdecydowanie lepsze.

Cytat Zamieszczone przez spuki
    Coś Cie tutaj powaliło? Ostrość na 995px to można wiesz co zrobić...IMHO te zdjęcia nic nie mówią o tym szkle..

Dopiero zaczyna

Domyślnie

najlepsze premiery u Nikona od paru lat...

Bywalec
    Miasto
    Lublin/Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Coś Cie tutaj powaliło? Ostrość na 995px to można wiesz co zrobić...IMHO te zdjęcia nic nie mówią o tym szkle..
    Uważaj proszę na słownictwo. Nie życzę sobie byś odzywał się do mnie takim tonem i w taki sposób. Moderatora proszę o wyciągnięcie konsekwecji i późniejsze skasowanie postu. Tyle na ten temat.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

IMHO za dużo trzeba kontrolować przerysowania przy 24mm na FF przy ludziach. A street to ludzie i szybkie strzały. 35mm lub 50mm panie
    na ulice najlepsze sa ogniskowe w okolicy 30-40mm - da sie tez innymi, ale po co sie meczyc?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    Uważaj proszę na słownictwo. Nie życzę sobie byś odzywał się do mnie takim tonem i w taki sposób. Moderatora proszę o wyciągnięcie konsekwecji i późniejsze skasowanie postu. Tyle na ten temat.
    Ale, że niby które słowo było niewskazane, bo nie wiem?
    Poza tym, weź troche wyluzuj. To, że odpisałem akurat na Twój post, nie znaczy że pisałem do Ciebie. gietrzy też już mówił o tych zdjęciach z Miami.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Coś Cie tutaj powaliło?
    Cytat Zamieszczone przez spuki Zobacz posta
    chyba chodzilo o "powalilo na kolana", tylko wyszlo dwuznacznie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    na ulice najlepsze sa ogniskowe w okolicy 30-40mm - da sie tez innymi, ale po co sie meczyc?
    no przecie napisal 35mm. chyba, ze o jakis zoom Ci chodzi.
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 09-02-2010 o 23:00
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Czacha Ty lepiej idź na ulice, bo co jak co, zawsze lubiałem przeglądać street w Twoim wykonaniu A licze, że comeback na forum oznacza i powrót do aktywności fotograficznej

chyba chodzilo o "powalilo na kolana", tylko wyszlo dwuznacznie
    haha Dopiero teraz zrozumiałem, że można było to inaczej odebrać niż jak to spoon przedstawił. Wybacz spuki, jeżeli inaczej to zrozumiałeś

Strona 292 z 332 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294302 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów