nie no... Conik ostatnio sie z zoltego przefarbil. ale czy (ze) wczesniej byl slusznej barwy, to nie wiem... mozet byt...
no jakby nie patrzyl, wspolne chlanie sake przez ksiegowych Canona i Nikona skutkuje nienachodzacymi na siebie premierami. tak ze lensy pro w Nikonie w 2010Q1 oznaczaja ich zblizone odpowiedniki w czerwonym obozie najwczesniej w 2011 Q3. a poki co Canon rzezbi amatorke, na co zolty oboz odpowie w 2001Q3 (kolejnym DX 18-xx(x))
Nooo wreszcie nikon ruszył tyłek.. Ale cena i tak dla PRO, chyba ze zejdzie do poziomu 4k (mowa o 24 1.4) to można myśleć ale to tylko takie marzenia
Widzieliście wagę tego szkła?![]()
Dla pro fotografów wybór już będzie łatwy. Jeszcze czekać na pojawienie się 35 i najbardziej racjonalny wybór będzie tylko jeden. Canon miał swoje panowanie podczas posiadania swoich jedynych FF. Teraz role się odwrócą. Jak do następnych modeli Nikon będzie wrzucać filmy 1080p to kolejny atut by przekonać do siebie filmowców. Jako użytkownik canona szczerze mówię: duże brawa dla nikona.
można powiedzieć super!! i brawa dla nikona
czekamy teraz na 24 1,2 od canon![]()
http://nikon.org.pl/showpost.php?p=1742518&postcount=53
No mnie wychodzi, że na otwartej dziurze Nikkor zeżre eLkę.
* - lub Nikon; nie potrzebne skreślić
** - lub krzyżyk na Canonie; nie potrzebne skreślić
![]()
the silence is deafening
No tak, tutaj nie ma wątpliwości. Ale porównywanie szkła z 2010 do szkła z 2003 jest troche nie fair.
Natomiast cena 16-35VR jest na tyle wysoka, że akustyk może powoli sprawdzać swoje oszczędności w Fortis Banku, bo w takim razie Canon spokojnie może wrzucić 17-40II w cenie 2x17-40L. Oczywiście, ostrość rogów nie wzrośnie proporcjonalnie wraz z ceną
No to opowiedz co takiego złego jest w 24/1.4II, bo może nie przeczytałem wszystkich testów i narzekań, ale nie przypominam sobie żeby coś było złego i do poprawy w tym szkle...
i szczerze myśle, że 24 nikkora będzie na podobnym poziomie jak nasze 24II