No w 7D nawet pełno w niej.... pikseli :grin:.
Co do HD wideo - ciągle nie wiadomo czy to wypali w prawdziwie reporterskich "koniach roboczych". Jeśli ta specyfikacja jest prawdziwa to to będzie zupełny gadżet w tej puszce więc tu nie znajdziemy odpowiedzi. Odpowiedź być może przyjdzie przy okazji całkowicie innej premiery.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
No i raz-dwa:
- D3s - http://www.dpreview.com/news/0910/09...D3shandson.asp
- AF-S DX Micro 85mm F3.5G VR - http://www.dpreview.com/news/0910/09...n85mmmacro.asp
EOS - conditio sine Kwanon...
Na fotopolis piszą o dobrej jakości ISO 12800. Ciekawe jak to wyjdzie w testach. Swoją drogą NIKON robi tak jak być powinno. Zamiast pakować kolejne MEGA HIPER PIKSELE na matryce to dopracowuje te które ma. Jeśli dobra jakość wysokiego ISO okaże się prawdą to niech się CANON boi i uczy od konkurencji.
Albo muszę iść do okulisty albo 7D zeskalowany do sweet point Paul'a Pope potrzęsie... Nikonem.
ps. wiesz ile osób popchnęło by Canona na ibeja gdyby D700 miał wtedy 16-20 MPx?
pps. Za dużo MPx w sport puszce: powiedz to editorom magazynów ilustrowanych fotkami podczas rozpoczęcia ich wszystkich sezonów NFL, NHL, NBA, itp, itd...
ppps. Canon mówi: killing is my business and business is fine
Tak czy siak jest konkurencja a to dla nas zbawienne.
edit: macro VR wymiata! Nikon DX ostro walczy, szacunek!
Teraz kupowałbym 16-85VR, 35/1.8 i to macro. Niech jeszcze zrobią 20/2.0 DX i można z powrotemna Nikona.
Szkoda, że u Canona może za 3 lata :sad:
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-10-2009 o 07:58
the silence is deafening
Kilka sampli z nowedo D3s, faktycznie iso 12K wyglada dobrze.
http://www.studioimpressionsphotogra...video-footage/
Been there, done that... niech mi pokażą szczegół (ostrość per pixel) z lewej strony histeriogramu
Jest nieźle, da się z tego coś zrobić w LR, ale porównajmy teraz to (buzie, białe sukienki) do odpowiednich z... 7D.
Sample mnie tylko utwierdzają, że w 7D przy moich odbitkach bez hamulców zakręcę iso na maxa. Jak mi będzie potrzebny plakat zejdę do 800
Jeszcze jedno: pamiętajmy (to do mnie), że tam pisze jpg capture, w Nikonie to duża różnica, w Sony podobno przepaść.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 14-10-2009 o 08:23
the silence is deafening
Nikon wypuścił nową zabawkę o niespotykanej czułości ISO i taka cisza?
Czy zima wpędziła Was w sen zimowy?![]()
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"
powiedzialbym, ze jak na ISO 12K wyglada dobrze. bo tak ogolnie, to to 12800 to chyba nawet standardow jakosciowych kotleciarzy nie spelnia. mimo tego, ze Nikon laduje w dzial przetwarzania obrazu (czyt. algorytmow odszumiania) taka kase, jak nie przymierzajac Canon w drukarki i kserokopiarki razem do kupy
nie no... serio. tak czy siak 3200 wydaje sie ostatnia uzyteczna czuloscia, z ktorej szanujacy sie fotograf wydrukuje A4 i podpisze swoim nazwiskiemte 12800... no jest, nie da sie ukryc, ale potraktujmy to jako ficzer folderowy, jak AF w Tamronie 55-200 czy przycisk Direct Print
![]()