Strona 250 z 332 PierwszyPierwszy ... 150200240248249250251252260300 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 491 do 2 500 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Bill G. kiedyś powiedział - 640 kilobajtów wystarczy każdemu!
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Bill G. kiedyś powiedział - 640 kilobajtów wystarczy każdemu!
    Gdyby Ixus II (3.2 MPx) miał M mode i tak szybki AF jak G1 (Panas) byłby idealny.
    the silence is deafening

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Myślę, że sami producenci sprzętu nie bardzo jeszcze mają pomysł na zagospodarowanie kolejnych MPx-ów. Na razie tylko je instalują, ale kto wie, może za jakiś czas doczekamy się dzięki temu jakichś nowych możliwości? Na przykład dynamicznego, strefowego ISO, poszerzającego dynamikę. Albo jeszcze jakieś inne wynalazki? Zwróćcie uwagę, że niesamowity wzrost prędkości i pamiętliwości dzisiejszych komputerów, jest konsumowany przez coraz bardziej rozbudowane oprogramowanie i nie przekłada się aż tak na prędkość wykonywania zadania podstawowego. Może nie wszyscy to pamiętają, ale pierwsze pecety miały przełączany zegar, bo nie każdy program radził sobie ze wzrostem prędkości...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Zwróćcie uwagę, że niesamowity wzrost prędkości i pamiętliwości dzisiejszych komputerów, jest konsumowany przez coraz bardziej rozbudowane oprogramowanie i nie przekłada się aż tak na prędkość wykonywania zadania podstawowego.
    to niekoniecznie jest prawda. jesli mowimy o wodotryskach w Windows to tak, ale jak piszesz wlasne programy i je dobrze kompilujesz, to jak najbardziej procesor pomaga.

w architekturze PC dochodzi jeszcze zle rozwiazane I/O, ktore od zarania dziejow x86 jest waskim gardlem mocy. ale juz w takim IBM i-Series to dyski twarde moga czekac na procesory i tam zwiekszanie mocy procesorow wyraznie rzutuje na calosciowa wydajnosc.

umowmy sie ogolnie, ze rozmowa o wydajnosci procesorow na podstawie komputerow dla uzytkownika domowego, zwlaszcza w polaczeniu z Windows, to nie jest dobry pomysl bo i w projektowaniu tego sprzetu nie o wydajnosc przede wszystkim chodzi
    www albo tez flickr

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, ze współczesne aparaty cyfrowe, to są specjalizowane komputery, ze wszystkimi tego konsekwencjami...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Swoją drogą - strasznie biednie musi być u Nikona z matrycami skoro jedną i tą samą wcisnęli do 3 modeli z 3 całkowicie innych półek cenowych...
    Ciekawy tok rozumowania
    Gwoli ścisłości to w dwóch modelach jak już... D90 i D5000.
    żółte FX + DX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, ze współczesne aparaty cyfrowe, to są specjalizowane komputery, ze wszystkimi tego konsekwencjami...
    zasadniczo tak, bo tam jest procesor i oprogramowanie dla tego procesora, ktore przetwarza wejsciowy strumien bitow i generuje strumien wyjsciowy. wiec jak najbardziej jest to komputer

ale roznica miedzy komputerem w aparacie a domowym PC jest kolosalna. Digic i jego oprogramowanie to rozwiazanie dedykowane, zaprojektowane i przetestowane do wykonywania wybranych funkcji. to nie udaje, tak jak PC, ze jest do wszystkiego, w rzeczywistosci bedac g* i tak naprawde do niczego.

w samochodach tez sa komputery, dzialajace na tej samej zasadzie co ten w aparacie - zamkniety system do realizacji okreslonych funkcji i niczego wiecej. i pod realizacje tych funkcji zoptymalizowany - a wiec prosty i niezawodny, a nie wystrojony jak odpustowy stragan czy tez MS Windows. wlasnie dzieki temu samochody jezdza a aparaty robia zdjecia
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie Nikon eXtremalnie I: Kosmiczna technologia nie tylko na fotografii!

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Przeglądam forum Nikona i takie kwiatki....nie żebym był złośliwy, ale trochę mnie powaliło, żeby w Nikonie takie problemyhttp://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=89608
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    Przeglądam forum Nikona i takie kwiatki....nie żebym był złośliwy, ale trochę mnie powaliło, żeby w Nikonie takie problemyhttp://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=89608
    ja uz dawno nie wiedze w mitologiczna nieomylnosc Nikonowskiego AF. Sprzet jest bardzo dobry ale nie taki jak sie niektorym wydaje.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 250 z 332 PierwszyPierwszy ... 150200240248249250251252260300 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów