Strona 237 z 332 PierwszyPierwszy ... 137187227235236237238239247287 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 361 do 2 370 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    uzywam 24L wiec jak bedize 24 1,4 AFS to pomysle
    he he - jak będą nowe 24 i 85 to może sam się przemogę do stałek :P

anway - to szkło po raz kolejny nie jest tym czego rynek oczekuje
    Nie ogarniam takiego marketingu ...
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    anway - to szkło po raz kolejny nie jest tym czego rynek oczekuje
    Nie ogarniam takiego marketingu ...
    Bo patrzysz na bardzo skromny wycinek rynku. Wg mnie świetna oferta dla posiadaczy cropów bez silnika, jeśli tylko optycznie będzie dobre.
    Nikon głupi nie jest - nie wypuści takiego szkła do pełnej klatki za takie psie pieniądze.

Domyślnie

ale mi nie o cenę idzie - tylko o target ... po cenach FXowej 35 (czy innych stałek w nowych wersjach) nie spodziewam się konkurencyjności cenowej wobec L'ek - Nikon nie ma powodu by walczyć ceną w tym segmencie rynku Jak komuś te Nikkory będą potrzebne to da za nie tyle ile Nikon będzie chciał
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    ale mi nie o cenę idzie - tylko o target...
    No właśnie, po prostu nie jesteś targetem ;-) To szkło nie jest dla ciebie, ale to nie oznacza automatycznie, że nie będzie na nie popytu. Do tej pory chyba nie było odpowiednika "standardu" dla puszek bez silnika. To dla posiadaczy D40/D60 czy nawet D80/D90 jest ten obiektyw, nie dla tych co czekają na odpowiednik EF 35/1.4 L. Ten pewnie też się pojawi, kiedyś. I za konkretne pieniądze.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Tą "nowość" (35mm/1,8 ) mogli sobie darować :-D.

Nikon lepsze (?) puchy a Canon obiektywy (wypowiedzi użytkowników Nikonów). To ja zostaję przy Canonie.
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 09-02-2009 o 14:00
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    DX odpada... kto będzie się pchał w dobie FF a cropa...a może dla d300 i d90 zrobią wyjątek?
    Jestem sceptyczny....

http://www.dpreview.com/news/0902/09...kon35mm1p8.asp

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Tą "nowość" (35mm/1,8 ) mogli sobie darować :-D.
    A czemu? Przecież muszą z czegoś żyć 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A czemu? Przecież muszą z czegoś żyć 8).
    Tak. Podobnie jak Canon :-D ;-) . Już sobie wyobrażam ten lament i zgrzytanie zębami w szeregach Canonierów jak by nam "taki" (35/1,8 do cropa) prezencik zapodali .

Wszędzie "dobrze" gdzie nas nie ma .

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

^^^^Ale co to ma do meritum? Wypuścili takie szkło, bo jest na nie potencjalnie największa liczba chętnych = możliwie spory zysk.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Do meritum ma to, że mowa o najnowszej nowości Nikona. Potencjalnie może tak, praktyka wszystko zweryfikuje. Na razie spotkałem się tylko z jedną zadowolona opinią użytkownika Nikona dotyczącą wypuszczenia tego nowego szkiełka.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale zauważ, że gdyby patrzeć z tego punktu widzenia to Canon powinien już dawno zwinąć ineteres 8). Toż jest to wyjątkowa rzadkość żeby tutaj było cokolwiek chwalone .
    Kapitan Wagner

Strona 237 z 332 PierwszyPierwszy ... 137187227235236237238239247287 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów