(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
ale mi nie o cenę idzie - tylko o target ... po cenach FXowej 35 (czy innych stałek w nowych wersjach) nie spodziewam się konkurencyjności cenowej wobec L'ek - Nikon nie ma powodu by walczyć ceną w tym segmencie rynkuJak komuś te Nikkory będą potrzebne to da za nie tyle ile Nikon będzie chciał
![]()
(korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
=> www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny
No właśnie, po prostu nie jesteś targetem ;-) To szkło nie jest dla ciebie, ale to nie oznacza automatycznie, że nie będzie na nie popytu. Do tej pory chyba nie było odpowiednika "standardu" dla puszek bez silnika. To dla posiadaczy D40/D60 czy nawet D80/D90 jest ten obiektyw, nie dla tych co czekają na odpowiednik EF 35/1.4 L. Ten pewnie też się pojawi, kiedyś. I za konkretne pieniądze.
Tą "nowość" (35mm/1,8 ) mogli sobie darować :-D.
Nikon lepsze (?) puchy a Canon obiektywy(wypowiedzi użytkowników Nikonów). To ja zostaję przy Canonie.
Ostatnio edytowane przez BuRton ; 09-02-2009 o 14:00
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
http://www.dpreview.com/news/0902/09...kon35mm1p8.asp
A czemu? Przecież muszą z czegoś żyć 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
^^^^Ale co to ma do meritum? Wypuścili takie szkło, bo jest na nie potencjalnie największa liczba chętnych = możliwie spory zysk.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Do meritum ma to, że mowa o najnowszej nowości Nikona. Potencjalnie może tak, praktyka wszystko zweryfikuje. Na razie spotkałem się tylko z jedną zadowolona opinią użytkownika Nikona dotyczącą wypuszczenia tego nowego szkiełka.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Ale zauważ, że gdyby patrzeć z tego punktu widzenia to Canon powinien już dawno zwinąć ineteres 8). Toż jest to wyjątkowa rzadkość żeby tutaj było cokolwiek chwalone.
Kapitan Wagner