Strona 229 z 332 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 281 do 2 290 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=30230606
    D3x w trybie 14bit - 1.8 FPS (jak tamtejsi złośliwcy zauważyli: prawie jak MF).
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=30230606
    D3x w trybie 14bit - 1.8 FPS (jak tamtejsi złośliwcy zauważyli: prawie jak MF).
    slowo daje, Canon moze i saczy te ficzery i wypuszcza pozniej i/lub mniej efektownie ale jak cos dodaje do korpusow to to ma rece i nogi, a nie notorycznie "prawie jak". jak pisze 3fps to jest 3 fps, a nie jak w Nikonie: 5fps, chyba ze 14-bit to 1.8 fps. no przeciez to jest parodia
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    slowo daje, Canon moze i saczy te ficzery i wypuszcza pozniej i/lub mniej efektownie ale jak cos dodaje do korpusow to to ma rece i nogi, ...
    Oj, oj, nie znasz przykładów, że canon robi podobnie?
    Przy okazji - by dobic nikona :-D D300 też wolniej pracuje na 14 bitach. W większości nikonów jak jest włączone odszumianie to spada możliwa do wykonania ilośc zdj w serii. Jest jeszcze pare niuansów. Canon niczego nie "ukrywa" ?
    Zastanów się, bo pomogę
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tylko tak z drugiej strony po kiego grzyba tworzyć taką fikcję 8)? Skoro procek jest wolny i nie wyrabia to zostawić te 12 bit. Taka proteza żeby lepiej wyglądało w papierach, a później się doda drobnym druczkiem jak w polisie uzbezpieczeniowej, że w zasadzie to jest ale .....
    Wszystko to jest bardzo dobre ale nie w puszce za 8 tyś zł.
    I proszę mnie tu nie wyzywać od canonów , bo ta firma też święta nie jest o czym my tutaj świetnie wiemy. Rozmawiamy o Nikonie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.nx101.com/12vs14.html - można chyba powiedzieć, że marketingowo punkt dla C za wprowadzenie 14 bitów ("normalnie to się nie przyda nikomu, ale konkurencja nie ma, a w MF to ho ho, mają 16 bitów").

Można też przyznać, że w dziedzinie matryc pozostaje prawdziwe ich czupurne hasło reklamowe z broszury nowej piątki:

"It’s not that EOS is so far ahead. It’s just
    that everything else is so far behind."

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    "It’s not that EOS is so far ahead. It’s just
    that everything else is so far behind."
    Bardzo piękne hasło do stopki 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardzo piękne hasło do stopki 8).
    Ale powinno być dozwolone od 18 lat. Bo zasypią nas teksty typu "miażdży|niszczy"
    A nas - być może - czekają kolejne chude w ficzery lata...
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 05-12-2008 o 09:57

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie D3X ISO test

http://news.fengniao.com/115/1152142.html

where is your Alfiok today....
    the silence is deafening

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    http://news.fengniao.com/115/1152142.html

where is your Alfiok today....
    Nie no. To jest niemożliwe żeby ten aparat tak źle obrazował. To jest poziom komórki nie dslr. Te zdjęcia to jakaś kompletna paranoja.
    Kapitan Wagner

Domyślnie

jak zobaczyłem różną jasność zdjęć to sobie podarowałem nawet ściąganie powiększeń. Body ma być pod koniec miesiąca dostępne w sklepach to sobie sam potestuję (jak ktos to kupi )
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 229 z 332 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów