Strona 221 z 332 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 201 do 2 210 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanBobek Zobacz posta
    w D3 EXPEED umiał 16bitów, matryca tylu nie dawała ;-)

Swoją drogą jak teraz matryca daje 16 bit to chyba to nie jest wafel sony. Mylę się?
    Nie matryca tylko przetwornik. Matryca jest analogowa i nie daje bitów.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

PanBobek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moge sie mylic, wiec w razie czego niech ktos sprostuje...

sam element swiatloczuly jest w pelni analogowy, wiec moze byc ten sam co w Playstation. "bitowosc" pojawia sie na etapie probkowania sygnalow analologowego z elementu swiatloczulego i jego konwersji na sygnal cyfrowy.

elektronicznie, uklad rejestrujacy sygnal analogowy i konwerter A/D to sa dwie osobne sprawy. przy czym w przypadku matryc ze wzgledow technicznych spaja sie te uklady w jedna calosc.
    Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Nie matryca tylko przetwornik. Matryca jest analogowa i nie daje bitów.
    Ok, dzięki za sprostowanie

Pisząc matryca miałem na myśli całość, nie same elementy analogowe, ale teraz bardziej kumam o co komą ;-)

Coś już napisał

Domyślnie

http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=6595
    w sumie to nie jest wyszczegolnione o ktorej wartosci mowia w tej broszurce.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    To powiedz mi prosze w jakiej fabryce została ona zrobiona?
    Z tego co wiem Nikon nie ma własnej fabryki w której produkuje matryce. Jeśli się myle to przepraszam- mój błąd
    No ale jak pytasz to znaczy, że nie wiesz 8)? Wiec skąd to przekonanie:

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    w D3 i D700 jest wafel od Sony i co z tego skoro Sony nie dorasta im do pięt. Matryca jest produkowana przez Sony ale projekty są własnością Nikona dlatego w żadnej Sonolcie nie ma takiej matrycy bo nie mogą jej użyć.
    Cytat Zamieszczone przez wpj Zobacz posta
    http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=6595
    w sumie to nie jest wyszczegolnione o ktorej wartosci mowia w tej broszurce.
    No właśnie w broszurce jest, że przetwarzanie Expeed 16bit - to niekoniecznie musi oznaczać, że takie są przetworniki AC w matrycy. Bardziej interesujący jest ten nowy OLPF - to może być przebój.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zobaczcie na zakres ISO w broszurce.

Wygląda na to, że bazowe jest 100 a nie 200
    Maciek Bryński
    Strona domowa Galeria

Domyślnie

Panowie, tylko jakie realnie znaczenie ma kto robi te matryce. Dla nas jako uzytkowników znaczenie powinno miec to jak obrazuje puszka jako finalny produkt , a nie to czy matryce robi Sony, Canon, czy tez Wujek Zdzisiek w garazu.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    D3x już wyciekł.
    http://nikonrumors.com/2008/11/26/br...-its-here.aspx
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wygląda jak jedna wielka (pod)pucha
    Jak mogłem w Ciebie wątpić?!

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    moge sie mylic, wiec w razie czego niech ktos sprostuje...
    sam element swiatloczuly jest w pelni analogowy, wiec moze byc ten sam co w Playstation. "bitowosc" pojawia sie na etapie probkowania sygnalow analologowego z elementu swiatloczulego i jego konwersji na sygnal cyfrowy.
    Jest w pełni analogowy w tym samym sensie w jakim ciągła jest mechanika klasyczna - bo dyskretność mechaniki statystycznej jest do pominięcia.
    Innymi słowy - jak jest ciemno na zdjęciu, to jest dyskretnie
    Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Panowie, tylko jakie realnie znaczenie ma kto robi te matryce. Dla nas jako uzytkowników znaczenie powinno miec to jak obrazuje puszka jako finalny produkt , a nie to czy matryce robi Sony, Canon, czy tez Wujek Zdzisiek w garazu.
    Ma znaczenie - bo jeśli Sony tylko robi jej część, to znaczy, że ogromna przewaga w know-how, jaką niewątpliwie posiada Nikon nad Sony, będzie miał istotny i pozytywny wpływ na "jakość obrazka" D3x w odniesieniu do A900.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jak mogłem w Ciebie wątpić?!
    No....... . A nie byłeś samotny 8).

Pewnie że kwestia tego "czyja to matryca" nie jest fundamentalna ale z czystej technicznej ciekawości warto byłoby to wiedzieć. Obawiam się jednak, że tym się Nikon nie pochwali.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-11-2008 o 20:33
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Bezszczelnie zerżneli krzywą z 5D, wystawioną przez czornyj
    gdzie ??
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Domyślnie

No Nikon cos robi a nie opiernicza sie jak Canon (m.in 5D MkII).

Strona 221 z 332 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów