Strona 218 z 332 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 171 do 2 180 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...
    Trzeba jeszcze pamiętać o wgraniu/stosowaniu jeśli potrzeba nowego presetu portret, udostępnionego przez Nikona, podobno poprawiającego kolory skóry.
    Jak taki preset (Portret) ma wpływ na Rawy?

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Kolekcjoner ... to nie takie oczywiste ...
    - linki na tej stronie mogły zostać spreparowane
    - dość łatwo to zweryfikować - np. zamiast d3x wpisać w adresie d4x - efekt będzie ten sam (tzn. logo nikona i napis THIS IMAGE HAS BEEN REMOVED)
    http://www.nikonusa.com/Assets/Digit..._D4x_front.jpg

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Jak taki preset (Portret) ma wpływ na Rawy?
    Nie wpływa na nefy, ale wpływa na jotpega w nef i najważniejsze (powinien) swoje ustawienia z automatu nanieść na nefa w NX2. Wzorem DPP. Mogę się tu mylić, nie pamiętam już w tej chwili.

Cytat Zamieszczone przez PanBobek Zobacz posta
    NX2 ma wysoki współczynnik dodupności, zajebiście wolno działa. Kolorki daje fajne, ale nie da się tego używać na dłuższą metę (chyba, że ktoś obrabia bardzo mało zdjęć).
    Na dpreview jest wątek - trzeba dwie czy trzy rzeczy wgrać (microsoft) i wtedy już jest (tylko) znośny.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-11-2008 o 17:20
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jak d3x bedzie miał matrycę 24mpix i natywne iso200 to na 90% będzie to wafel od Sony, czyli kiszka (stolcowa), za 6,5k$??? Musieli by naprawdę wrzucić jakieś dotąd niespotykane rozwiazanie, przydatne do studia/landszaftu typu zdejmowalny filtr AA (coś jak Canon G3 miał wbudowany filtr ND) i naprawdę genialny procesor obrazu (algorytm).
    Ostatnio edytowane przez arra ; 27-11-2008 o 17:30

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

w D3 i D700 jest wafel od Sony i co z tego skoro Sony nie dorasta im do pięt. Matryca jest produkowana przez Sony ale projekty są własnością Nikona dlatego w żadnej Sonolcie nie ma takiej matrycy bo nie mogą jej użyć.
    Co nie zmienia faktu że jeśli nie będzie natywnego ISO100 to będzie strzałw kolano dla Nikona

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    w D3 i D700 jest wafel od Sony
    W D3/700 wafel jest od Sony w równym stopniu, jak od Prince Polo. To jest matryca Nikona i fakt ten był przez nich mocno podkreślany.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K_RED_KA Zobacz posta
    Matryca jest produkowana przez Sony ale projekty są własnością Nikona dlatego w żadnej Sonolcie nie ma takiej matrycy bo nie mogą jej użyć.
    A możesz podać źródło tych rewelacji 8)?

Adalbert - bardzo możliwe - jednak wszystko wskazuje na to, że D3x będzie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-11-2008 o 18:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

K_RED_KA
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    W D3/700 wafel jest od Sony w równym stopniu, jak od Prince Polo. To jest matryca Nikona i fakt ten był przez nich mocno podkreślany.
    To powiedz mi prosze w jakiej fabryce została ona zrobiona?
    Z tego co wiem Nikon nie ma własnej fabryki w której produkuje matryce. Jeśli się myle to przepraszam- mój błąd

Domyślnie

faktycznie nie ma, ale nawet jesli matryce im robi sony to robi to wg ich (nikona) projektu i wytycznych. matryce N i S roznia sie i to znaczaco, wystarczy porownac zdjecia z obu.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    faktycznie nie ma, ale nawet jesli matryce im robi sony to robi to wg ich (nikona) projektu i wytycznych.
    jasne... a Sony wynajmuje swoje fabryki, zeby ziomek z Nikona mogl przyjechac i naklepac odpowiednia ilosc matryc do wlasnych aparatow. i nikt mu sie nie miesza tylko siedzi ten skosnooki czlowieczek nienekany sam jeden i w tajnosci przez poufnosci klepie matryce

ludzie, no nie robmy sobie jaj z pogrzebu... przeciez to nie jest koparka czy walec, ktory mozna wypozyczyc, tylko wielka fabryka, pelna najnowszego sprzetu elektronicznego i cudow-wiankow z filmow science-fiction. tam sie za chiny ludowe nie wpuszcza ludzi bez szczegolowego, protokolowanego nadzoru ze strony wlasciciela. i nie wpuszcza w proces produkcyjny nic, co nie zostalo dokladnie sprawdzone, czy jest bezpieczne dla urzadzen fabrycznych.

jakis stopien autonomii w tej produkcji Nikon na pewno ma. ale haslami typu "sami sobie robia w fabrykach Sony", to ja bardzo prosze, nie szafujmy
    www albo tez flickr

Strona 218 z 332 PierwszyPierwszy ... 118168208216217218219220228268318 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów