Strona 204 z 332 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No cóż jak takie g...enka jak Sony A900 i C 5D mkII mogą zamieszać na rynku MF to ja nie mam dalszych pytań . Tak jak pisze kolega wyżej wróżymy z fusów i trudno teraz coś wyczuć jak będzie . Zresztą biorąc pod uwagę szybkość zmian zachodzących na tym rynku to pewnie nawet producenci strzelają na oślep.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

I kolejna porcja informacji
    http://www.engadget.com/2008/10/02/m...something-big/

Wygląda na to że Nikon podobną taktykę przyjął jeśli chodzi o reklamę - kawałek po kawałku będzie odsłaniał nowe body.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Harnash Zobacz posta
    I kolejna porcja informacji
    http://www.engadget.com/2008/10/02/m...something-big/

Wygląda na to, że Nikon podobną taktykę przyjął jeśli chodzi o reklamę - kawałek po kawałku będzie odsłaniał nowe body.
    Tyle że primo to nie Nikon (firma póki co milczy jak grób), secundo - było to już w kilku innych źródłach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tertio - czyli, po trzecie primo - wszystko to zdaje się pochodzi z jednego źródła nieznanej proweniencji i niepewnej konduity, http://nikonrumors.com/, gdzie "prawdziwość" informacji ustala się przez głosowanie

PS
    No i bagnet śjakiś nowy - bez śrubokręta... Zielona obwódka?!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Podobno tzw. sprawdzone źródła twierdzą, że to prawda i że będzie coś takiego . Choć nawet najbardziej zatwardziali Nikoniarze się trochę dziwią - po co?
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No i bagnet śjakiś nowy - bez śrubokręta...
    bardzo bym się zdziwił gdyby nową optykę robiono na śrubokręt. Nikon już daaaawno temu przestał wypuszczać nowe konstrukcje śrubokrętowe. W dodatku szkła MX na śrubokręt by nie chodziły podpięte do małego obrazka. A dając napęd AF-S przenoszony elektrycznie umozliwia stosowanie szkieł MX na mały obrazek - z przejściówką. O ile im się będzie chciało taką kompatybilność zaoferować.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście trochę sobie drwiłem, ale nie ma tego złego - bo to co piszesz o szkłach MX do FX ma sens.

Pełne uzależnienie

Uzależniony

Domyślnie

Wcale nie byłby to głupi ruch ze strony Nikona. Nigdzie jak w średnim formacie nie zrobiła się tak duża nisza dla cyfry. Oferta aparatów na błony w średnim była kiedyś ogromna, obecnie bardzo skromna, w zasadzie ograniczona tylko do studia. A krajobraz? Nie ma z czym wyjść, kiedyś było w czym wybierać - od luster po dalmierzowce.

Wielu marzy o tym aby za rozsądne pieniądze pojawiła się wreszcze średnia cyfra (ja czekam na swój ulubiony format 6x9) którą można wziąć do plecaka. Fuji zrobiło kilka fantastycznych średnich dalmierzowców które jeszcze dziś są rozchwytywane, gdyby do któregoś wrócili mieliby zbyt. Jeśli Nikon wejdzie teraz w średni to wypełni powstałą lukę, Leica także ją zauważyła.

Uzależniony

Domyślnie

Nie zauwazylem czy bylo, ale jest D700 na dpreview. Czytajac watek o mkII boje sie cos zlego napisac o D700 by bana nie dostac, jednak powiem ze zakres DR zaskakuje.
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond700/page20.asp

Strona 204 z 332 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów