Strona 201 z 332 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 001 do 2 010 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Być może że zrozumiemy jak się pokaże. Może niezbyt dużo pikseli rozłożone na dużej powierzchnii np. 48x36 i do tego CMOS (dotąd brak w MF) spowoduje nadzywczaj niskie szumy. Do tego niezbyt duża pucha i przystępna cena? Kto wie czy nagle ślubni się na coś takiego nie rzucą ?
    Daj spokój! przecież to będzie kosztowało majątek; dla ślubnych to przerost formy nad treścią.

Jeżeli powstanie to będzie to system dla garstki bogatych amatorów.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Daj spokój! przecież to będzie kosztowało majątek; dla ślubnych to przerost formy nad treścią.

Jeżeli powstanie to będzie to system dla garstki bogatych amatorów.
    No właśnie dlatego dałem - , bo sam nie bardzo w to wierzę. To jest po prostu bardzo mały rynek. Nikon tygodniowo klepie więcej puszek niż MF sprzedaje się rocznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    ..
    Moim zdaniem Nikon już kooperuje z kimś z wielkiej średnioformatowej trójki,.
    tez tak sobie na własny użytek spekulowałem, to byłoby jedyne sensowne wyjście - mieć już system szkieł od kogo innego. Ale ... własny system mógłby mieć pewną przewagę - szkła MX mogłyby z przejściówką byc w pełni użyteczne na FX.
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Być może że zrozumiemy jak się pokaże. Może niezbyt dużo pikseli rozłożone na dużej powierzchnii np. 48x36 i do tego CMOS (dotąd brak w MF) spowoduje nadzywczaj niskie szumy. Do tego niezbyt duża pucha i przystępna cena? Kto wie czy nagle ślubni się na coś takiego nie rzucą ?
    Wysokie ISO to nie priorytety studyjnej puchy. Puszki studyjne nie nadają się do pracy w ciemnym kościele.
    Z drugiej strony może to właśnie tu nikon znalazł niszę? Studyjne puchy sie kończa na ISO 400-800. Może chcą zrobić puszkę dużą matrycą, wieloma MPx i z ISO w okolicach 12.800?
    Swoją droga jeśli się znowu nie doczekam u nikona na puszkę z priorytetowym niskim iso to się wkurzę. Zresztą i tak już jestem wkurzony.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A może Nikon właśnie chce sprzedawać puszki z matrycą większą od FX po cenie atrakcyjnej dla "przeciętnego" profi a nie idącą w dziesiątki tysięcy $$$?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Domyślnie

hasel ze ścianką 31 MP (cały set - body, ścianka, ob stanadard) kosztuje niecałe 12 tys euro.

bardzo ciekawy artykuł http://www.ftd.de/technik/it_telekom...rz/419457.html
    o tendencjach na rynku. Poważny tytuł - Financial Times, tylko język nie ten
    googlowe tłumaczenie jest dość śmieszne
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To tłumaczenie jest powalające : "Ich war früher mit Canon verheiratet", "Byłem wcześniej żonaty z Kanonicznego," ... od dziś to powinno być motto "przesiadkowiczów" z Marków na D3...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Po co się pchać w systemy średnioformatowe, które spadają ostatnio mocno z cenami,
    żeby utrzymać wysokie marże ??
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    żeby utrzymać wysokie marże ??
    żeby utrzymać marże, to najpierw ktoś musiałby chcieć to kupić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    żeby utrzymać marże, to najpierw ktoś musiałby chcieć to kupić.
    Andrzej - może po prostu jest coś czego nie wiemy? Nikon na pewno umie liczyć i kalkulować - co widać po tym jak odbudowuje swoją pozycję rynkową ... Takim ruchem można odstawić konkurencję na kilka lat do przodu. Jak widzisz taki ruch w kategoriach biznesowych ??
    Ostatnio edytowane przez Myszoor ; 30-09-2008 o 16:12
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    Andrzej - może po prostu jest coś czego nie wiemy? Nikon na pewno umie liczyć i kalkulować - co widać po tym jak odbudowuje swoją pozycję rynkową ... Takim ruchem można odstawić konkurencję na kilka lat do przodu. Jak widzisz taki ruch w kategoriach biznesowych ??
    Takim ruchem, to można się zakopać i już nie wstać.
    Co nikon zrobi jest mi właściwie obojętne; mam tylko nadzieję, że Canon się w coś podobnego nie wpakuje :-)

Strona 201 z 332 PierwszyPierwszy ... 101151191199200201202203211251301 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów