Strona 179 z 332 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 3317

Wątek: Nowości od Nikona? (matryca, puszki itd)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Sam chetnie doplacil bym 2-3 setki extra za duzo blizszy D300 model z wlasciwym logiem
    Mocne

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tez bym tak przypuszczal, ale 14Mpix to nie D300 a raczej ten szit co Sonolta wlozyla w A350. Nikon ma troche ciekawsze przetwarzanie obrazu i by tu zrobil mniejsza pape niz Sony, ale jakosc obrazu i tak by sumarycznie wyszla mierna. nie zeby D80 bylo pod tym wzgledem idealne, bo daleko mu do tego
    Niby tak ale... dzięki Canonowi jest "parcie" na matryce CMOS, a w A350 siedzi przecież przepakowane CCD. Myślę że Nikon wymieni całą aktualną linię swoich puszek na takie właśnie z matrycami CMOS.
    1700 zielonych papierkow za taka go... plastikowa wydmuszke?
    na rynku, na ktorym 40D mozna kupic ponizej $1000 w rozsadnym sklepie.
    Zauważ że ceny wejściowe Nikona są... delikatnie mówiąc mało urealnione w stosunku do tego co jest aktualnie na rynku. Co prawda można obserwować trendy "zdroworozsądkowe" (znaczy spadki cen po premierach, albo nawet jeszcze zanim do sklepów puszki trafią) - zobacz jakie były zapowiadane ceny D300 a ile faktycznie puszka po wejściu do sklepu kosztowała
    Nikon by chyba musial w ten aparat wlozyc toster, komorke z GPS, prostownice do wlosow i modul do, za przeproszeniem, robienia loda...
    Ja tam bym wolał świetlny miecz ze StarWars

za te 5-6 miesiecy 40D bedzie w cenie 2000zl. i zeby taki D90 mogl tu w cenie 2500zl konkurowac, to musi miec naprawde mnostwo ficzerow i super matryce. czyli po czesci usadzic sprzedaz D300...
    40D już swoje zarobił, jeśli Canon będzie trzymał sie swoich zapowiedzi o 12-miesięcznym "cyklu życia" puszki to już szykuje się następca. Jeśli po tych następnych 5-6 miesiącach D300 zejdzie do kwoty 3200-3400 to D90 może kosztować 1kzł mniej i nie będzie mu zagrażał. D90 będzie tak jak napisałeś plastik-fantastik bez uszczelnień (no może wzorem Canona "uszczelnią" drzwiczki do karty pamięci ) więc ceną nie mogą straszyć klientów. Tym bardziej że nowa puszka D80 w tej chwili kosztuje 1800zł...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Zauważ że ceny wejściowe Nikona są... delikatnie mówiąc mało urealnione w stosunku do tego co jest aktualnie na rynku.
    no czyli to samo napisalem, tylko z mniej marketingowym opakowaniem

Ja tam bym wolał świetlny miecz ze StarWars
    moc w tobie padawanie wielka czuje...

D90 będzie tak jak napisałeś plastik-fantastik bez uszczelnień (no może wzorem Canona "uszczelnią" drzwiczki do karty pamięci )
    i dorzuca kreatory robienia zdjec na ekraniku oraz oklaski (z mp3) po wykonaniu foty... a w D60x czy jak to sie bedzie nazywalo, to w ogole bedzie salwa armatnia i wirtualne wreczenie medalu za trafienie z ostroscia
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

i dorzuca kreatory robienia zdjec na ekraniku oraz oklaski (z mp3) po wykonaniu foty... a w D60x czy jak to sie bedzie nazywalo, to w ogole bedzie salwa armatnia i wirtualne wreczenie medalu za trafienie z ostroscia
    O systemie rozpoznawania uśmiechu, zamkniętych oczu i cieknącego gila z nosa zapomniałeś... ale o tym to cicho, bo jeszcze naprawdę ktoś podchwyci i dorzuci do funkcji w którejś puszce dslr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

O systemie rozpoznawania uśmiechu, zamkniętych oczu i cieknącego gila z nosa zapomniałeś...
    z tym ostatnim bylby problem, bo dzieciaki w Holandii praktycznie od pazdziernika do marca lataja po dworze z glutami. nierzadko do przyslowiowego pasa rowniez te w zlobku, bo tutaj zasada jest taka, ze zlobek jest po to, by dzieci sie bawily, wiec dziewczyny przedszkolanki wymyslaja im zajecia i pomagaja w zabawach, zamiast ganiac z chusteczkami

ale z przydatnych funkcji to w Polsce dobry bylby detektor zblizajacego sie moheru
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale z przydatnych funkcji to w Polsce dobry bylby detektor zblizajacego sie moheru
    Moheru jak moheru, z innowacyjnych rozwiązań w kraju nad Wisłą przydatny byłby bardziej wykrywacz pasków (tudzież "fajki") na dresie...

...a później ten miecz świetlny do samoobrony ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Moheru jak moheru, z innowacyjnych rozwiązań w kraju nad Wisłą przydatny byłby bardziej wykrywacz pasków (tudzież "fajki") na dresie...

...a później ten miecz świetlny do samoobrony ;-)
    konczac (z mojej strony przynajmniej) OT: tylko bez samoobrony mi tutaj, OK?
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    (....)
    A Sony bedzie gdzies gonilo bokami
    Zupełnie w to nie wierzę.

Tak zupełnie na marginesie to wygląda na to, że ta najbliższa premiera Nikona to kompakty :-?.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak zupełnie na marginesie to wygląda na to, że ta najbliższa premiera Nikona to kompakty :-?.
    Mam w dupie kompakty niech dadzą nano 50 w autofokusie, f/1.2, optycznie coś a 'la ten Voightlander czy jakoś tak (ostro i miękko zarazem)

Dopiero zaczyna
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 07-08-2008 o 13:10

Strona 179 z 332 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów